Tuomas Enbuske: Hampurin mielenosoitus on tosielämän Tinder

Elämme ihmiskunnan väkivallattominta aikaa. Aivomme eivät kerta kaikkiaan tajua tätä: ne näkevät pelkoja ja uhkia joka paikassa, koska ne ovat parinsadantuhannen vuoden aikana virittyneet sotaan. Varsinkin parikymppisten miesten aivot etsivät rähinää. Ja juuri parikymppisiä miehiä riehui Hampurissa.
Kyse on ritualisoidusta väkivallasta, jolla on tasan kaksi voittajaa: poliisi ja riehujat.

Tuomas Enbuske
Tuomas Enbuske

Juuri nämä riehuntafestariviikonloput ovat parasta mainosta poliisille. Valtion väkivaltamonopoli tarvitsee olemassaololleen perusteluja. Siksi joka haastattelussa jokainen poliisi on huolissaan rikollisuuden kasvusta, vaikka se on tilastollisesti vähentynyt. Jos ja kun vastaavat mellakat uusiutuvat Euroopassa, saamme pian poliisille lisäoikeuksia.
Saksassa tämä ei ole niin iso ongelma, sillä siellä ihmiset suhtautuvat poliisiin terveen epäilevästi. Suomessa se on ongelma, sillä meillä on mielisairas luottosuhde poliisiin.
Vasemmistolaisille riehujapojille hyöty on seksuaalista. Väkivaltaisuus kiihottaa naisia, koska se on merkki siitä, että mies on valmis puolustamaan myös naista. Se on samanlaista statuksen hakemista kuin oikeistolaispojan halu rikastua. Miehet haluavat statusta, koska naiset rakastuvat statukseen. Hampurin mielenosoitus oli tosielämän Tinder.
Ainoa häviäjä on tietysti kansa. Hampurin bakkanaalien jälkeen tavalliset kansalaiset siivosivat talkoilla vasemmistolaisten poikien deitti-ilmoitukset.

Mukana Hampurissa oli myös muutamia suomalaisia vasemmistolaisia ja vihreitä nuoria. Tämä raivostutti niitä, joille raivostumisesta on hyötyä. Suomen Twitterin oma Donald Trump, kansanedustaja Mikko Kärnä (kesk) vaati kovaan ääneen kaikkia pyytämään anteeksi.
Kukaan ei tietenkään pyytänyt anteeksi. Tämä siksi, että meillä on kaksoisstandardi vasemmistolaisen ja oikeistolaisen väkivallan suhteen.
Kun persu poseeraa väkivaltaisen kansallissosialistin kanssa samassa kuvassa, se on kamalaa. Mutta kun vassari poseeraa väkivaltaisen kansainvälisen sosialistin kanssa, se on vasemmiston mielestä täysin kosher.
Kun G20-maiden eli 20 rikkaimman valtion johtajat kokoontuvat, kokouksessa sovitaan kansainvälisistä pelisäännöistä esimerkiksi maailmankaupalle. On outoa, että vasemmisto vastustaa tätä, sillä juuri hehän ovat vaatineet pelisääntöjä. G20 ei ole mitään uusliberalistista laissez-faire-kapitalismia, vaan päinvastoin sääntöjen luomista.

Toki on helppo paheksua mielenosoittajien väkivaltaisuutta, mutta mielenosoituksen kohde on minusta vielä tyhmempi. Samalla tavalla vuonna 2001 Göteborgin huippukokouksessa vasemmistolaiset vastustivat kovaan ääneen globaalia markkinataloutta ja Schengenin sopimusta.
Siis he vastustivat juuri sitä sopimusta, joka mahdollistaa pakolaisten tulon Suomeen. Ja ennen kaikkea, he vastustivat globaalia markkinataloutta, joka on nostanut käsittämättömän määrän ihmisiä köyhyydestä. 1990 YK asetti tavoitteeksi puolittaa köyhyys vuoteen 2015 mennessä. Tavoitteelle naureskeltiin.
YK:n tavoite ei pelkästään onnistunut, se onnistui tuplasti paremmin. Absoluuttinen köyhyys väheni maailmassa kommunismin romahtamisen jälkeen yli 37 prosentista 9,6 prosenttiin vuoteen 2015 mennessä.
Sama kehitys jatkuu. Joka päivä köyhyys vähenee maailmassa. Joka päivä, siis joka jumalan päivä, 138 000 ihmistä pääsee pois köyhyydestä markkinatalouden avulla. Sen, jota pullonheittäjät Hampurissakin vastustavat.
Väkivalta ei ole koskaan oikeutettua. Mutta vielä ääliömäisempää se on, kun sillä ei edes ole mitään syytä. Tai siis on. Poliisin resurssien kasvattaminen ja nuorten miesten naistensaannin edistäminen. ●

Kommentit (7)
 1. En ole aina Enbusken kanssa läheskään samoilla linjoilla, mutta tästä en voisi olla enempää samaa mieltä. Vihervasemmistolaisten asennevammaisuus ja ylimielisyys on oksettavaa katsottavaa.

  1. Tismalleen samaa mieltä. Lisäksi nämä mielenosoittajat ovat ammattilaisia, kiertelevät pitkin Eurooppaa etsimässä säpinää, mitään aatetta ei ole takana.

  2. jaakko hakala
   12.7.2017, 17:32

   Enbuske vetää jälleen mutkat suoriksi. I-Aasiassa kärsi absoluuttista nälänhätää 1981 77% vuonna 2008 14%
   Kaikki kommunistisen Kiinan ansiota. Mutta siitä huolimatta kroonista nälänhätää kärsii 925milj . ihmistä. N-Liiton hajoamisella oli hyttysen paskan verran vaikutusta tähän asiaan.jaa

   1. Erkki Muhonen
    13.7.2017, 14:51

    Hohhoijaa! Enbuske jaksaa esittää virheellisiä ja perustelemattomia väitteitään. Väkivaltaa ei pidäkään hyväksyä, mutta eri asia on kuitata kapitalismia vastustava mielenosoitus nuorten miesten naistensaannin edistämiseksi. Enbusken asennevammaisuus ja ylimielisyys on päivänselvää.

    1. Et sitten tunnistanut sarkasmia…?

 2. Osaako joku valaista, mihin Enbuske viittaa, kun sanoo jonkun vassarin poseeraavan ”väkivaltaisen kansainvälisen sosialistin kanssa”? Linkki olis jees.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *