Sininen kirjahylly
Sininen kirjahylly

Epäsosiaalinen mörökölli

Harkitsin pitkään, että ostaisin jonkin ohjelman, joka auttaa vähentämään Facebookissa käytettyä aikaa. Moni ystävällinen sielu kommentoi että ”ootsä hullu, maksaa nyt tollasesta, oot vaan pois sieltä” – mutta se ei ole niin helppoa! Sosiaalinen mediahan on tieten tahtoen suunniteltu siten, että se aiheuttaa riippuvuutta. Toinen tekijä on yksinäinen puurtaminen. Ei ole työkavereita, joiden kanssa vaihtaa sana silloin ja toinen tällöin. Ei konttorin kahvihuonetta, jonne pistäytyä. Niinä päivinä, kun olen tekemisissä muiden ihmisten (siis aikuisten) kanssa, en Facebookia kaipaakaan. En käytä Facebookin mobiilisovellusta liikkeellä ollessa, sillä mielestäni tyhjät, tylsät hetket ovat tärkeitä luovuudelle. Vaikka bussin odottaminen mitään tekemättä tuntuu tyhmältä, aivoissa tapahtuu kaiken aikaa.

Vaihtoehtoja on monia, valitsin niistä Anti-Social -nimisen ohjelman, jonka kertamaksu on 12 €. Nyt ihmettelen, miksen hankkinut ohjelmaa jo kauan sitten! On mahtavaa, kun se pakottaa olemaan pois somesta (muitakin saitteja, vaikkapa nettihuutokaupat, voi kirjata ohjelmaan). Facebookissa on paljon hyvää, mutta kyllä se ainakin minulla vaikuttaa keskittymiskykyyn, koska sen tarjoama informaatio on niin sirpaleista.

Kommentit (2)

  1. Ehtoisa emäntä

    Kuulin kaverilta kesältä seuraavan viisauden: ”Internet loppuu kesken.” Koska hän oli havainnut internetin loppuvan kesken, hän ei käynyt siellä työaikana.

    Ja niin se tavallaan on. Mua on tämä yksinkertainen aatos auttanut. Ja tein muuten yksinkertaisen päätöksen: ei lainkaan Facebookin statuspäivityksiä. Paljon jää lukematta, ja, no – hyvä niin.

  2. Laura Honkasalo

    Minusta olisi kiva, jos Facebookia voisi käyttää vain viestittelyyn, jos ”uutiset” saisi kokonaan pois. Niin ei kuitenkaan voi tehdä.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *