Sininen kirjahylly
Sininen kirjahylly

Hautausmaalla

Etsin pitkään kirppiksiltä värikästä taulua kotiimme, koska tähänastinen taidekokoelmamme koostuu lähinnä mustavalkoisesta grafiikasta. Tällä viikolla tein taidehankinnan, joka on, no, mustavalkoista grafiikkaa.

nayttokuva-2016-09-09-kello-10-31-15

Teos on ilmeisesti litografia, tekijä Matti Visanti. (Sattumalta Visantin poika Markus Visanti on suunnitellut talon, jossa asumme!) Olisi kiva tietää teoksesta enemmän. Selvästi ollaan sodassa ja karjalaisella hautausmaalla. Onko hahmo keskellä sotilaspappi, koska hänellä on kädessään malja? Äitini isä oli kotoisin Karjalasta, kuten myös hänen vanhempansa ja muut sukulaiset. Isomummon ja isovaarin hauta on tietysti edelleen Venäjän Karjalassa.

Pidän teoksesta, koska siinä on vahvaa tarinallisuutta.

Taulua etsiessä hämmästyin kirpputoritaiteen hintoja. Nimetön maisemamaalaus saattaa maksaa ekotorilla 150 euroa! Ja kuitenkin maisemamaalauksia on myynnissä pilvin pimein. En etsi nimekkäiden taiteilijoiden teoksia, enkä välitä jälleenmyyntiarvosta. Olisin mielelläni ostanut maisemataulun vain sillä perusteella, että se sattuu miellyttämään. En ole kuitenkaan valmis maksamaan sellaisesta taulusta 150–200 euroa. Olisi kiinnostavaa tietää, saavatko kirpputorit ja kierrätyskeskukset tauluja myydyksi tuohon hintaan…

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *