Ihana ilta Töölönlahdella

Näyttökuva 2017-05-24 kello 9.06.57

Kuva: J. Pekka Mäkelä

Helsingin kirjailijat ry (jonka hallitukseen kuulun) järjesti tällä viikolla perinteisen esikoiskirjailijaillan. Suomen kirjailijaliiton jäsenyyttä voi hakea vasta julkaistuaan kaksi teosta. Helsingin kirjailijoihin pääsee jäseneksi yhdelläkin teoksella, ja esikoiskirjailijailtaan ovat tervetulleita nekin, joiden kirja ei ole vielä ilmestynyt. Illasta tiedotetaan kustantajien kautta sekä Facebookissa. Kutsukanavat näköjään toimivat, sillä Villa Kiven juhlatila oli tupaten täynnä esikoiskirjailijoita!

Näyttökuva 2017-05-24 kello 9.21.03

Fantasiakirjailija Sini Helminen ja esikoiskirjailija Antti Ritvanen

Ohjelmassa oli tietoa Sanaston sekä Lukukeskuksen toiminnasta, luento kirjailijan suhteesta julkisuuteen ja Suomen kirjailijaliiton lakimiehen neuvoja sopimusasioissa. Sen jälkeen seurasi vapaata seurustelua. On aina jännittävää tutustua esikoiskirjailijoihin ja kuulla osasta teoksia jo etukäteen!

Näyttökuva 2017-05-24 kello 9.07.11

Kuva: J. Pekka Mäkelä

Perustimme vuosittaisen esikoiskirjailijatapahtuman, koska esikoisten saattaa olla vaikea löytää kollegoita ja omaa yhteisöä. Alan kiemurat ovat uusia, eikä tietoa esimerkiksi sopimuskäytännöistä ole välttämättä helppo löytää. Kirjailijan työ on yksinäistä, ja kollegojen vertaistuki on tärkeää. Kirjailijalla ei kohtaa työkavereita kahvihuoneessa, heidän luokseen pitää itse mennä.

Näyttökuva 2017-05-24 kello 9.18.41

Ilta sattui olemaan ihana, ja sitkeimpien kanssa istuttiin Villa Kiven terassilla, josta on näkymät Töölönlahdelle.

Helsingin kirjailijoiden hakukaavake löytyy täältä.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *