Sininen kirjahylly
Sininen kirjahylly

Inspiraatiota kotiompelijalle

Kuvankaappaus 2015-8-9 kello 10.14.33

Nora Abousteit & Allison Kelly: The BurdaStyle Sewing Handbook (Potter Craft, 2011)

[Pahoittelut surkeista kuvista!]

BurdaStyle on nettiyhteisö, jossa kotiompelijat jakavat omia versioitaan Burdan kaavoilla tehdyistä vaatteista sekä muita ideoitaan. Tämä ompelukirja on toteutettu samalla periaatteella: ensin esitellään Burdan oma versio ohjeineen ja sen jälkeen ompelubloggaajan versio samasta vaatteesta. Bloggaajat esitellään minihaastatteluissa ja mukana on blogien nettiosoitteet, joten inspiraation metsästämistä voi jatkaa verkossa. Lisäksi jokaisesta vaatteesta on aukeamallinen harrastelijoiden muunnelmia. Idea on mitä mainioin, se opettaa, että samasta kaavasta saa pienin muunnelmin mitä erilaisimpia vaatekappaleita.

Kuvankaappaus 2015-8-9 kello 10.15.07

Kirjassa on ohjeet hameisiin, puseroihin, mekkoihin, takkeihin ja kasseihin (yhteensä 15 projektia). Itse en jäänyt kaipaamaan housuja, koska käytän housuja tosi harvoin. Kirjassa sanotaan, että mekkoja ei voi ikinä olla liikaa ja se on ehdottomasti totta! Miehille kirjassa on vain messenger bag -laukun ohje.

Kuvankaappaus 2015-8-9 kello 10.14.55

Tekijät hehkuttavat, että kirja sopii myös aloittelijalle – olen eri mieltä. Päinvastoin: tässä on kerrankin kotiompelijalle tehty kirja, jossa on monimutkaisempia ohjeita, sellaisia jotka haastavat edistyneenkin ompelijan. Itse aloitin vaateompelun opettelun Joka tyypin kaavakirjan ensimmäisellä osalla ja sitä suosittelen muillekin – ikävä vain, että kirjan painos on myyty loppuun. Ompelijoiden keskustelupalstoilla moni kaipaileekin uusintapainosta.

Kuvankaappaus 2015-8-9 kello 10.14.44

Burdan kirja on selkeä, pirteä ja edullinen. Vaatteet ovat perinteisen naisellisia modernisoiduin vintage-vivahtein – ”arkkitehtityylin” ystäville tämä ei ehkä sovi.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *