Joan Walsh Anglund

Lapsuudessani jollakin sukulaisnaisella oli Joan Walsh Anglundin kirjoja. Itse en niitä omistanut. Mielestäni ne olivat tosi ihania ja kun törmäsin niihin aikuisena kirppiksellä, päätin ostaa muutaman. Sen jälkeen ystävät ovat tuoneet niitä minulle.

Kirjat ovat niin ylisuloisia, että hampaita vihloo. Niillä on sellaisia nimiä kuin Lapsuus on viattomuuden aika ja Minkä värinen on rakkaus.

Yksi kirja kokoelmassani on latinaksi!

Kuvituksissa ja kirjojen söpöydessä on jotain perinjuurin seitsemänkymmenlukuista (tosin Anglund alkoi tehdä niitä jo 1960-luvulla).

Kirjat on varmaan alunperin kirjoitettu lapsille, mutta muistan lapsuudesta, että niistä pitivät myös aikuiset naiset. Kirjat sisältävät sellaisia viisauksia kuin: ”Puutarhassa kukat ovat erivärisiä, mutta ne elävät onnellisina yhdessä… rinnakkain.”
Kirjoista tulee mieleen Holly Hobbie, lapsuuden Tiimari-tarrat ja hajukumit, hartaasti säilötyt silkkinauhanpätkät ja kiiltokuvakokoelmat.
Kommentit (2)
  1. Joululainen
    1.3.2015, 21:22

    Minulle samanlaista lapsuuden nostalgiaa tuovat Sarah Kayn kuvat ja ajatelmat.

  2. Laura Honkasalo
    1.3.2015, 21:28

    Kyllä! Voi sitä onnen päivää, kun kotikadun Elannossa myytiin huokealla Sarah Kay -täkkejä, ja äiti osti minulle sellaisen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *