Sininen kirjahylly
Sininen kirjahylly

Joulupuurolla turvapaikanhakijoiden kanssa

Näyttökuva 2015-12-16 kello 21.04.31

Evankeliumi luettiin suomeksi, arabiaksi ja kurdiksi.

Tuntuu, että joka päivä tulee uusia ikäviä uutisia. Onneksi tapahtuu myös ihania asioita. Olimme Lauttasaaren kirkolla turvapaikanhakijoiden ja suomalaisten joulujuhlassa. Lauttasaaren seurakunta hätämajoitti turvapaikanhakijoita alkusyksystä. Sittemmin heidät siirrettiin ensin stadionille ja sen jälkeen ympäri Suomea. Tänään he olivat käymässä ”kotonaan” Lauttasaaressa. Helppo uskoa, että he olisivat jääneet mieluummin Helsinkiin kuin joutuneet keskelle metsää.

Tilaisuus on todella lämminhenkinen ja ihana. Turvapaikanhakijat kertoivat, että kaikkein eniten he haluaisivat työtä ja normaalin elämän, mutta hakemusten käsittely kestää turhauttavan pitkään. Moni heistä sanoi tulleensa Suomeen, koska ei halua kasvattaa lapsiaan pommien keskellä. He kiittivät suomalaisia vuolaasti.

Näyttökuva 2015-12-16 kello 21.05.05

Joulukuvaelma (pahoittelut surkeasta kännykkäkuvasta)

Tällaisia kohtaamisia pitäisi olla enemmän. Kiitokset seurakunnallemme!

Sattumalta kuuntelin tänään siivotessa todella kiinnostavan BBC:n ohjelman, jossa kerrottiin, että Norjan Kirkkoniemessä ollaan helisemässä, kun Venäjän puolelta lappaa pakolaisia kahdensanan henkilön päivävauhtia. Ohjelmassa käsiteltiin kiinnostavasti myös Norjan ja Venäjän suhteita.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *