Sininen kirjahylly
Sininen kirjahylly

Keltainen velli

En ole päässyt mukaan superruokavillitykseen, koska superruuat ovat kalliita ja tosi pahoja. En myöskään oikein ymmärrä, miksi raahataan jotain inkamarjoja maailman ääristä, kun meillä on Suomessa tyrniä ja puolukkaa! Ja ruisleipää ja muikkuja!

Innostun kuitenkin aina, kun luen jostain terveysjutusta, jota voi tehdä tavallisista aineksista. Luin eilen jostakin ulkomaisesta digilehdestä kurkumahaudukkeesta. Intiassa on kuulemma vähemmän alzheimerin tautia kuin muualla, koska vanhukset syövät currymuhennoksessaan kurkumaa harva se päivä – tätä on tutkittukin Kalifornian yliopistossa ja kurkuma kuulemma estää beeta-amyloidin muodostumisen aivoihin. Beeta-amyloidi edesauttaa alzheimerin taudin kehittymistä. Kurkuma myös väitetysti lievittää tulehduksia ja ehkäisee syöpää. Maailman pitkäikäisimmät ihmiset asuvat Okinawan saarella Japanissa ja kittaavat päivittäin kurkumahauduketta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Googlailin reseptejä ja keitin oman sopan aineksista, joita meillä sattui olemaan. Resepteissä varoitettiin, että alkuun kurkumaa kannattaa laittaa säästeliäästi, jotta makuun tottuu. En tietenkään totellut, vaan laitoin kurkumaa kunnon satsin. Tällaisen juoman keittelin:

*litra vettä

*2 rkl kurkumaa

*golfpallon kokoinen pala silputtua inkiväärinjuurta

*hyppysellinen mustapippureita

*tabascoa

Annoin juoman porista vähän aikaa, makeutin hunajalla ja annoin hautua kannen alla. Lopputuloksena on vahva liemi. Jotkut tekevät haudukkeen manteli- tai soijamaitoon, mutta niitä en yleensä ostele, koska olen itara ja karsastan lisäaineita. Ajatuksissa on tosin tehdä itse mantelimaitoa. Kurkumahauduke on edullista, koska mauste on voimakas, eikä sitä tosiaan tarvita paljoa.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *