Sininen kirjahylly
Sininen kirjahylly

Muistojen magneettipenaali

Joka vuosi näihin aikoihin aidosti ihmetyttää, miksi kesä kesti vain viisi minuuttia. Viikon päästä alkaa koulu. Eilen mieleeni tupsahti voimakas mielikuva lapsuuden lempipenaalista. Lukuvuoden alun ihanuuksia olivat uudet koulutarvikkeet. Äidin kanssa käytiin ostamassa uusi vaatekertakin, yleensä Kannelmäen Eka-Marketista.

Näyttökuva 2017-08-03 kello 17.10.47

Kuva Pinterestistä

Suloisimmat koulutarvikkeet tulivat Japanista, eivätkä ne olleet halpoja. Magneettipenaali oli ykkönen. Hienoimmissa oli loputtomiin lokeroita, joita järjestellä. Voi niitä raasuja, jotka joutuivat tyytymään edullisimpaan versioon, yhdeltä puolelta aukeavaan.

Näyttökuva 2017-08-03 kello 17.09.28

Toinen Beautiful Sunday -penaali. Kuva Pinterestistä.

Oma suosikkini oli kahdelta puolelta aukeava vaaleankeltainen magneettipenaali, joka oli koristettu Pieni talo preerialla -henkisin piirroksin tytöistä. Moni koulussa opittu asia on haihtunut päästä, mutta penaalin merkki ei: se oli japanilaisen Kutsuwan sarjaa Beautiful Sunday.

Näyttökuva 2017-08-04 kello 11.21.22

Kuva Pinterest

Kommentit (2)

  1. Mariah

    Voih, magneettipenaalit oli niin ihania!

    Kiitos postauksesta, palautui elävästi mieleen mun pinkki magneettipenaali mun aloittaessa koulun vuonna -85. Kuviota en enää muista, mutta japanilainen se varmasti oli. Hello Kitty- magneettipenaali oli mulla ainakin jonain vuonna.

    • laurahonkasalo

      Hello Kitty -tuotteet olivat silloin paljon harvinaisempia – nykytytöt eivät tiedä, miten onnekkaasti heillä on asiat!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *