Sininen kirjahylly
Sininen kirjahylly

Nokkosta naamaan!

Kuvankaappaus 2015-11-11 kello 11.31.59

Mádaran tuotteet Sugar Helsinki.

Olen tosi huono ostamaan kosmetiikkaa. Kammoan kemikaaleja, enkä oikein jaksa ottaa asioista selvää, vaikka tietoa olisikin paljon tarjolla. En pidä myöskään siitä, että kylpyhuoneen kaapit pursuilevat rasvaputeleita, joita on pahimmillaan niin paljon, ettei kaikkia muista käyttää.

Ostan luontaistuotteita Tallinnasta, viimeksi tyrnisalvaa. Suomessa hankin lähes yksinomaan Mádaran tuotteita, jotka ovat luonnonmukaisia ja tehdään Latviassa. Pihlajakasvovoide on suosikkini ja nyt sain kokeiluun nokkostuotteita. Mökillä olen käyttänyt nokkosvettä hiustenhoitoon, eli kun ryöppään nokkoset, otan keitinveden talteen ja kaadan saunassa päähän. (Nokkosista teen useimmiten pestoa.) Sinikka Piipon teos Kasvien salaiset voimat (Helmi/Tammi, 2008) neuvoo käyttämään keitinvettä myös kasvojen hoitoon. (Nokkosen siemenistä on kuulemma tehty entisaikaan lemmenrohtoa!) Mádaran nokkosuihke sopii koko keholle, sen luvataan pehmentävän ja rauhoittavan ihoa. Sheavoipohjaisen nokkosvoiteen luvataan samaten rauhoittavan ja kosteuttavan ihoa. Voide on kevyttä ja mikä parasta, se ei tuoksu yhtään millekään. Nokkosvoide maksaa noin 17 €, joten se on edullisempi kuin monet muut luonnonkosmetiikkavoiteet.

Tykkään tehdä mökillä muutenkin itse kosmetiikkaa. Suosikkini on poimunlehtikasvovesi. Poimunlehtiä kuppiin ja kiehuvaa vettä päälle – ikävä kyllä tontillamme kasvaa tosi vähän poimunlehtiä. Kevään kirjoista odotan innolla Noora Al-Anin ja Tiia Javanaisen kirjaa Onnen huokauksia: Herkkuja mielelle ja keholle (ilmestyy tammikuussa Otavalta). Kirjassa on ohjeita sekä terveellisiin herkkuihin että ihonhoitotuotteisiin, jotka tehdään keittiöstä löytyvistä aineksista.

Kuvankaappaus 2015-11-11 kello 11.31.46

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *