Sininen kirjahylly
Sininen kirjahylly

Syvässä etelässä

Tyttö oli jokaisen/This Property is Condemned (1966)

Lainasin tämän Sydney Pollackin elokuvan kirjastosta. Käsikirjoitus perustuu Tennessee Williamsin yksinäytöksiseen näytelmään. Näytelmässä tyttö kertoo tapaamalleen pojalle siskonsa Alvan tarinan. Elokuvassa käsikirjoittajat, mukana Francis Ford Coppola, avaavat tarinan.

Ollaan lama-ajan Missisipissä. Owen Legate (Robert Redford) saapuu rutiköyhään pikkukaupunkiin tehtävänään irtisanoa rautateiden työntekijöitä. Majatalossa hän tutustuu emännän tyttäreen Alvaan (Natalie Wood). Äiti käyttää Alvaa häikäilemättä hyväkseen paremman elämän toivossa. Äiti on yhyttämässä tytärtä varakkaan vanhan miehen kanssa, kun Alva iskee silmänsä Oweniin.

Rakastin Tennessee Williamsin näytelmiä teininä ja ymmärrän kyllä miksi. Ne ovat dramaattisia, henkilöhahmot ovat kohtalokkaita ja niissä on ihanaa etelävaltioiden gotiikkaa. Jokainen repliikki on hieno. Pidin tästä elokuvasta paljon. Natalie Wood on yksi suosikkinäyttelijöitäni. Hänen roolisuorituksissaan on usein jotain riivattua ja vähän pelottavaakin. Robert Redfordkin on aika ihana.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *