Älkää jättäkö natsien vastustamista anarkisteille

Helsingin ilman natseja pitäisi olla oletusarvo. Niin kauan kuin se ei ole, meidän jokaisen pitää tehdä jotain.

Suomalainen äärioikeisto yrittää rakentaa itsenäisyyspäivälle traditiota omista marsseistaan. Vuonna 2016 marssivat ainakin Pohjoismainen Vastarintaliike sekä 612-soihtukulkue haja-asutusalueen natsien lisäksi. Näistä marsseista on ansiokkaan taustoituksen kirjoittanut Kaivuri-kollektiivi, suosittelen lukemaan.

On käsittämätöntä, että vuonna 2016 Suomessa täytyy erikseen osoittaa mieltä uusnatseja vastaan. Ikuisena optimistina tahdon uskoa meidän kehittyvän vähitellen yhteiskuntana, mutta se ettei antinatsismi ole itsestäänselvyys vieläkään jaksaa hämmästyttää minua. Helsingissä järjestetään Helsinki ilman natseja-mielenosoitus. Mielenosoitus kokoontuu klo 14:30 Asema-aukiolla, jolla vain kolme kuukautta sitten itsenäisyyspäivänä marssivat natsit pahoinpitelivät kuolettavin seurauksin Jimi Karttusen. Helsinki ilman natseja haluaa vastustaa natseja väkivallattomalla mielenilmauksella.

Helsinki ilman natseja on antifasistisen Varisverkoston, anarkistisen A-ryhmän ja Vasemmistonuorten järjestämä mielenosoitus. Natsien vastustamista ei kuitenkaan voi jättää näiden tahojen vastuulle. Siinä vaiheessa, kun kaduillamme poliisien siunauksella marssii ihmisiä tappavia ja sillä avoimesti ylpeileviä uusnatseja, ei meillä kenelläkään ole varaa olla välinpitämättömiä suhteessa natseihin. Vaikket pitäisi antifasisteista, anarkisteista tai vasemmistosta, pyydän sinua osallistumaan natseja vastustavaan mielenosoitukseen. Itsenäisyyspäivänä Helsingissä marssivien uusnatsien tavoite on viedä ihmis- ja perusoikeudet suurimmalta osalta meistä. Me emme voi vapaassa yhteiskunnassa hyväksyä näin perustavanlaatuisia loukkauksia meitä ja kanssaihmisiämme kohtaan.

Natsien vastustaminen on liian tärkeää jätettäväksi anarkistien harteille. Natsien vastustaminen kuuluu jokaiselle, joka ei halua nähdä fasismin uutta nousua Euroopassa. Se kuuluu jokaiselle, joka uskoo tasa-arvoon, ihmisoikeuksiin ja vapauteen. Jos antaudumme ääriliikeretoriikalle ja leimaamme natsismin vastustamisen yhtä haitalliseksi kuin natsismin, pelaamme ainoastaan äärioikeiston pussiin. Eurooppa on nähnyt mitä tapahtuu, jos katsomme poispäin ja olemme vaiti natsien marssiessa kaupunkiemme kaduilla. Jimi Karttusen kuoleman jälkeen natsien peliä ei ole todellakaan vihelletty poikki. Mutta meidän täytyy tehdä se, ennen kuin on liian myöhä. Toivon sydämestäni, etteivät natsit tapa kaduillemme enää yhtään ihmistä. Sen takia meidän täytyy kaikkien osoittaa, etteivät natsit ole tervetulleita Helsinkiin. Eivät itsenäisyyspäivänä, eivät koskaan.

Helsinki ilman natseja

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *