TASKUKAMERAMIES
TASKUKAMERAMIES

Analogisuus ei ole teknovastaista!

Filmille kuvaamista saa aika usein perustella muille. Usein perusteluja tivaavat teknomyönteisiksi itseään kutsuvat henkilöt, jotka suhtautuvat kaikkeen uuteen intoa puhkuen ja pitävät pari viikkoa aiemmin julkaistua teknistä innovaatiota jo vanhana uutisena. Innovaatio saattaa vanheta ennenkuin se on ehtinyt edes kauppojen hyllyille. Teknomyönteisyyden korostaminen pitää sisällään aina sen olettaman, että toinen osa porukasta olisi teknovastaista. Valokuvaaja EI mielestäni ole teknovastainen, vaikka hän ei lukisi joka päivä sony rumorsia. 

En ole koskaan käynyt Fotokina -messuilla katsomassa mitä uutta kuvausmarkkinoille suolletaan. En pidä kovin tärkeänä tietää näistä asioista ensimmäisten joukossa, koska omaa kuvaamista se ei kuitenkaan muuttaisi mihinkään. Uusien tekniikoiden käyttöönotto ensimmäisten joukossa ei sitä paitsi ole taloudellisestikaan millään lailla järkevää. Siinä vaiheessa kun itselläni on tarve uuteen kameraan tai muuhun laitteeseen, tiedon parhaasta valinnasta saa helposti selvitettyä netistä tai ns. teknomyönteiseltä ystävältä. Kuvaan siis työkseni tietysti uusimmilla digitaalisilla laitteilla, vaikka vapaa-ajallani vain filmille. Se, että en ole käynyt Fotokinassa, ei kuitenkaan tarkoita, että olisin vain säälittävä teknovastainen filmijäärä. Aikani ja rahani on vaan niin rajallista, että haluan käyttää ne toisella tavalla. Esimerkiksi valokuvaustyöpajaan ulkomailla tms.

Toisaalta minulla ei myöskään ole mitään sitä vastaan, että joku toinen käy joka vuosi kaikilla mahdollisilla hilavitkutin messuilla ja on kiinnostunut uudesta kameratekniikasta. Kuten mainitsinkin niin näiltä ystäviltäni olen saanut monta kertaa arvokasta tietoa uusista laitteista. Kaikki kunnia siitä heille.

Mitä mieltä olette? Laittakaa kommenttia.

P.S Laskin äsken huvikseni jatkuvassa käytössäni olevista kameroistani vanhimman ja uusimman kameran ikäeron: 79 vuotta. Musiikin kuuntelussa pätee tämä sama kahtiajako. Useimmiten kuuntelen Spotifyta olohuoneessa bluetooth -kaiuttimien kautta. Mutta, silloin kun oikein kuuntelemalla kuuntelen musaa, pistän Dualiin kiekon pyörimään ja vanhan kunnon Salora Orthoperspecta luo kertakaikkisen hienon konserttisalin fiiliksen työhuoneeseeni! Annetaan kaikkien kukkien kukkia!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *