From Russia with Love

Elokuun kuudes vuonna 2001 George W. Bush oli lomalla Texasissa, eikä lukenut hänelle tarjottua tiedusteluraporttia. Sen otsikossa sanottiin, että Bin Laden aikoo hyökätä Yhdysvaltoihin. Leipätekstissä olisi kerrottu myös, että kaavailtu metodi on lentokoneiden kaappaus.

image4Kuukautta myöhemmin Bush luki floridalaisille koululaisille My Pet Goat -nimistä kirjaa samaan aikaan kun Manhattanille, World Trade Centerin torneihin iskettiin.

Donald Trump on sanonut, ettei jaksa kovin usein kuunnella tai lukea selontekoja kansallisesta turvallisuudesta, koska on fiksu kaveri eikä halua kuulla samoja juttuja joka päivä. Virkaanastujaisiin on vielä yli kuukausi aikaa, joten melko nopeasti hän kyllästyi uusiin töihinsä.

Trumpin mainostama fiksuus näkyy myös siinä, että hän uskoo tietävänsä asiat paremmin kuin kukaan muu.

Uusiutuvista energiamuodoista hän tietää mielestään enemmän kuin kukaan ihminen maailmassa, veroista enemmän kuin kukaan maailmanhistoriassa.

https://www.washingtonpost.com/news/the-fix/wp/2016/10/04/17-issues-that-donald-trump-knows-better-than-anyone-else-according-to-donald-trump/?utm_term=.19d59d76e1d3

Niinpä hän on suoralta kädeltä ilmoittanut, että CIA on naurettava, kun se väittää, että Venäjä olisi ollut taannoisten tietomurtojen takana ja pyrkinyt manipuloimaan Yhdysvaltain vaaleja.

CIA:n arvioon ovat yhtyneet myös muut tiedustelupalvelut ja lukuisat asiantuntijat, mutta ehkä Trump tietää jotain, mitä muut eivät?

Tiedustelupalvelulle tilanne on erikoinen ja tyly: tuleva presidentti Trump on ensin julkisesti ilmoittanut, ettei jaksa kuunnella hänelle laadittuja selvityksiä ja sitten, ettei edes usko niiden sisältöä.

Hämmentävää on sekin, että hyökkäys Yhdysvaltain demokraattista järjestelmää vastaan ei tunnu vaivaavan Trumpia lainkaan. Että hän ei koe tarpeelliseksi tuomita moista sekaantumista kotimaansa asioihin.

img_0822

Trump tuntuu jostain syystä suhtautuvan poikkeuksellisen epäluuloisesti negatiivisiin raportteihin, jotka koskevat Venäjää.

Yleinen tulkinta kuitenkin on, että Venäjä presidentti Vladimir Putinin johdolla pyrkii kaikin tavoin horjuttamaan Yhdysvaltain kansainvälistä asemaa, eikä suinkaan ole ystävällismielinen tai luotettava kumppani. Ja nyt siis jopa suoritti iskun Yhdysvaltain maaperällä.

Silti Putin on yksi niistä harvoista, joista Trump ei ole löytänyt kritisoitavaa, vaikka on viimeisten 18 kuukauden aikana käynyt lähes kolmen sadan ihmisen tai yhteisön kimppuun.

http://www.nytimes.com/interactive/2016/01/28/upshot/donald-trump-twitter-insults.html

Salaliittoteorioita rakastava Trump ymmärtää varmasti, että hänen käytöksensä herättää paljon kysymyksiä.

Miksi Trump käyttäytyy kuin Putinin sylikoira? Miksi hän ei julkista tietoja omista kytköksistään Venäjälle? Miksi Venäjä toivoi Trumpin voittoa näissä vaaleissa? Mitä tämän bromancen takana oikein on?

Trumpin oma selitys on tähän asti ollut, että kukaan ei voi tietää, kuka hakkeroinnin takana oli. Ehkä Venäjä, ehkä Kiina, ehkä joku lihava kaveri makuuhuoneessaan New Jerseyssä?

Edes Trump ei tiedä?!!

Eikö juuri silloin kannattaisi laittaa maan parhaat voimat asialle ja selvittää asiaa hieman?

img_3375

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *