Go Fact Yourself!

 

IMG_6646Donald Trump käy sotaa kaikilla rintamilla. Itse luotuja vihollisia lymyää joka puolella, osa niistä on omia kansalaisia ja osa jopa asustaa vain Trumpin pään sisällä.

Trumpin suureksi yllätykseksi vihollinen myös iskee takaisin.

Yhdysvaltalaisten vastarinta on viime päivinä kiihtynyt ja tähtää juuri sinne, missä se eniten tuntuu – kansansuosioon ja lompakkoon.

Kadut ovat täyttyneet ihmisistä, jotka uhmaavat ja pilkkaavat Trumpia ja tämän turhamaisuutta ja tietämättömyyttä. Massojen liikehdintä satuttaa Trumpia, koska hän haluaisi ivan sijasta ihailua.

Trumpin pakkomielle kannattajiensa määrästä on helppo maali hänen vastustajilleen. Mielenosoituksiin osallistuu valtavasti ihmisiä, jotka eivät eläessään ole olleet poliittisesti aktiivisia tai kuvitelleet itseään kadulla kyltti kädessä.

 

IMG_6602Ihmisoikeuksia ja kansalaisvapauksia puolustavat järjestöt ovat saaneet valtavan nosteen varainhankintaansa. American Civil Liberties Union (ACLU) sai viikonloppuna 24 miljoonaa dollaria, kun yleensä se kerää koko vuodessa 4 miljoonaa.

Myös Trumpin parjaamat laatulehdet ovat saaneet uusia tilaajia enemmän kuin kukaan olisi villeimmissä unissaankaan voinut toivoa.

Tieteestä on tullut seksikästä, kun Trumpin hallinto on käynyt sen kimppuun.

Lukuisten kaupunkien pormestarit ovat luvanneet uhmata Trumpin hallintoa ja tämän aikeita karkoittaa maahanmuuttajia.

Myös yritysmaailma on herännyt: Starbucks lupasi palkata 10000 pakolaista ja monet muutkin yritykset, kuten Netflix, Amazon, Ford ja Facebook ovat tuominneet Trumpin linjan. Applen toimitusjohtaja Tim Cook muistutti, että ilman maahanmuuttoa koko firmaa ei olisi edes olemassa. Sen perustaja Steve Jobs kun sattui olemaan syyrialaisen maahanmuuttajan jälkeläinen.

IMG_6558Jopa valtionhallinnossa kytee kapina.

Trump erotti maanantaina virkaatekevän oikeusministerin, koska tämä kyseenalaisti Trumpin asetuksen laillisuuden, ulkoministeriön korkeaa johtoa on eronnut ja lukuisat diplomaatit ovat jättäneet muistion, jonka mukaan Trumpin muslimikielto on epäamerikkalainen ja ainoastaan vahingollinen maan turvallisuudelle.

Viesti on hyvin selvä: Yhdysvallat ei ole yhtä kuin Donald Trump. Hän ei omista tätä maata, eikä vaalivoitto tuo mukanaan valtaa päättää, mikä on oikein ja mikä on väärin. Mikä totta ja mikä valetta.

Vaalitulosta ei tule kyseenalaistaa, Trumpin politiikka ja harkintakyky sitäkin voimakkaammin.

Moni on havahtunut puolustamaan itsestään selviä asioita, kuten totuutta, tiedettä, yhdenvertaisuutta, uskonvapautta ja inhimillisyyttä kun Trumpin häikäilemättömyys on niitä uhannut täysin poikkeuksellisella vimmalla.

IMG_6591

Republikaanipuolueen johto on osoittanut totaalisen selkärangattomuutensa, mutta koko maata Trump ei pysty nujertamaan. Taistelusta tosin voi tulla melko raju.

Trumpin oma varainkeruu ei suju kovin hyvin.

Maanantaina kannattajakunnalle lähetettiin viesti, jossa myönnettiin suoraan, että nyt sakkaa ja pahasti.

IMG_1134

Monet myös boikotoivat kaikkea Trumpiin liittyvää ja maailmanlaajuisesti Trumpin brändi on jo kärsinyt kovan kolauksen.

Ja presidenttikautta on siis takana vasta 10 päivää.

IMG_6571Trump voi onneksi aina paeta ikävää todellisuutta omaan vaihtoehtoiseen todellisuuteensa.

Sinne, missä hänen virkaanastujaisissaan oli ennätysyleisö ja Trumpin omien sanojen mukaan Jumala päätti korvata hänen puhettaan uhanneen sateen auringonpaisteella ja antoi rankkasateen huuhtoa Capitol Hilliä vasta puheen jälkeen.

Meteorologien mukaan pilvipeite ei rakoillut koko päivänä ja omin aistein totesin, kuinka sade alkoi kun Trump puhui, ja taukosi sen jälkeen.

No toisaalta, mistä lähtien ilmastotieteilijät ja epärehelliset toimittajat ovat mistään mitään tienneet?

 

Kommentit (1)
 1. Hei Markus,
  Eikö Vaihtoehtoiset faktat™ ja virkaanastujaisten yleisö ole jo pikkuhiljaa kulutettu loppuun? Ei siinä mitää sillä itsekin olen ottanut Vaihtoehtoiset faktat™ omaan arkikieleen 😀

  Haluaisin esittää vaihtoehtoisen version:
  Trumpin hallinto sanoi että heillä oli suurin kokonaisyleisö mitä koskaan on ollut. Toimittajat käyttivät sanaa attendance ja tarkoittivat kuvissa näkyviä ihmisiä.

  Kun Propagandaministeri sanoi tiedotustilaisuudessa että heillä oli suurin kokonaisyleisö hän ei ollut väärässä. Kun Kellyann taas lohkaisi Alternative Facts™ klassikon niin hänkään ei ollut väärässä.

  Se on fakta että fyysisesti yleisöä oli paikalla vähemmän kuin Obamalla.
  Se on myös fakta että kokonaisyleisö oli Trumpilla kaikkien aikojen suurin.

  Eli niin kummalta kuin se kuulostaakin, vaihtoehtoinen fakta oli ihan validi väite.

  Trumpin hallinto laski alusta asti mukaan televisiokatselijat ja Somen. Meilläkin koko perhe katsoi tapahtumaa televisiosta vaikka aiempien presidenttien kohdalla ei olisi tullut mieleenkään sillä normaalisti moiset tapahtumat on tappavan tylsiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *