Keskenkasvuisella keskisormi pystyssä

FullSizeRenderDonald Trumpin päätös irrottaa Yhdysvallat Pariisin ilmastosopimuksesta on samaan aikaan täysin järjetön ja täysin looginen.

Järkeä siinä ei tietenkään ole, koska ilmasto lämpenee ja jokainen vähänkään planeettamme tulevaisuudesta kiinnostunut ymmärtää, että asialle tulisi tehdä jotain.

Looginen se sen sijaan oli siksi, että se summaa niin hyvin sen, mistä moraalittoman, epärehellisen ja pohjattoman itsekkään Trumpin niin sanottu presidenttiys koostuu.

Hän on kuin keskenkasvuinen kakara, joka näyttää keskisormea kaikille ja luulee olevansa todella kova kundi.

Aikakauslehti The Week tiivisti asian mainiosti.

  1. Päätös esiteltiin kuin kysessä olisi surkea tosi-tv-ohjelma.
  2. Se perustui virheellisiin päätelmiin, vääristelyihin ja suoranaisiin valheisiin.
  3. Se muka auttaa Trumpin kannattajia saamaan töitä, vaikka oikeasti vahingoittaa heitä.
  4. Päätös vahingoittaa Yhdysvaltain johtajuutta maailmalla.
  5. Perustelut sisälsivät vainoharhaisia purkauksia siitä, kuinka koko maailma vainoaa Yhdysvaltoja.
  6. Johtui pitkälti järjettömästä tarpeesta tehdä aina toisin kuin Barack Obama teki.

Sama kuvio toistuu lähes kaikessa Trumpin tekemisessä. Hän kuvittelee, että yhteistyö on heikkoutta ja että voittaa voi vain toisten kustannuksella. Hän haluaa tuhota kaikki kansainväliset sopimukset ja korvata ne sellaisilla, joissa USA sanelee kohtuuttomat ehdot muille, koska on kaikista suurin ja vahvin.

IMG_1932Trumpin niin sanottu johtajuus perustuu myös pienen miehen käsittämättömään pelkoon siitä, että joku nauraa hänelle.

Teema toistuu miltei jokaisessa puheessa. Ja ratkaisu on aina se, että Trump aikoo tehdä jotain todella hurjaa, kostaa, ja sitten kyllä hymy hyytyy.

Ilmastosopimuksesta irrottautuminen oli varmasti hurja teko, sillä paria kouluttamatonta punaniskaa lukuunottamatta kukaan ei pidä sitä älykkäänä siirtona. Ei se naurua kuitenkaan lopeta. Trump on niin koomisen huono presidentti, että hänelle nauraa jo koko maailma.

Hän on parodia wannabe-suurmiehestä: tönii muita pois kuvasta valtiovierailulla, näyttää valtaansa kyykyttämällä omia kansalaisiaan ja täyttää hallinnon perheenjäsenillään ja taskunsa valtion rahoilla. Kiukuttelee kun hänen typeryyttään ei ihannoida. Hän ei tiedä mistään mitään ja luulee omistavansa Yhdysvallat kuin se olisi joku perheyritys.

IMG_7019Televisio, lehdet ja nettipalstat ovat täynnä viiltävää ivaa ja armotonta pilkkaa, joka kohdistuu Trumpin persoonaan, typeriin lausuntoihin ja totaaliseen kyvyttömyyteen käyttäytyä tehtävänsä vaatimalla tavalla. Mikään määrä uhoa, uhkailua ja alatyylisiä twiitejä ei muuta tätä tosiasiaa.

Todellisuudessa säälittävä pieni mies ohitetaan, koska hänellä ei ole mitään annettavaa. Ilmastoasioissa muut maat, Yhdysvaltain kaupungit ja suuryritykset jatkavat elämäänsä kuin Trumpia ei olisi olemassakaan. Sama toteutuu myös muilla elämän aloilla. Ja jonain päivänä hänet vangitaan, erotetaan tai korvataan vaaleissa toisella presidentillä.

Vaikka Trump ei sitä tajuakaan, niin virka on hänellä vain lainassa, eikä hänen eteensä levitetä punaisia mattoja siksi, että hän on Donald J. Trump, vaan siksi, että hän sattuu olemaan Yhdysvaltain presidentti.

Trumpin niin sanotuksi perinnöksi jää, että hän heikensi Yhdysvaltain arvostusta maailmalla enemmän kuin kukaan edeltäjistään.

Maailman keskisormi Trumpin suuntaan puolestaan on se, että todennäköisesti tämän hotelleissa on presidenttikauden jälkeen melko väljää.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *