Koiranpennut, mehiläiset ja Dinojuna

Toby on melkein kahdeksan vuotta, mutta seitsemän. Hän kysyi senaattoriltaan Tom Cottonilta yleisötilaisuudessa Arkansasissa, pitääkö todella luopua puistoista ja lastenohjelmista ja monesta muusta, jotta saadaan rahaa Trumpin muuriin.

Tobylle lastenohjelmat olisivat paljon muureja tärkeämpiä, ja hän sitä paitsi pitää meksikolaisista.

http://www.cnn.com/2017/02/22/politics/boy-toby-question-tom-cotton-town-hall-trnd/index.html?sr=fbpol022317boy-toby-question-tom-cotton-town-hall-trnd0503PMVODtopLink&linkId=34808817

Yleisö hurrasi, senaattori ei vastannut.

Toby viittasi Trumpin päätökseen leikata PBS Kids -kanavan rahoitusta, eli paikallista Pikku-Kakkosta, joka näyttää muun muassa Dinojunaa ja Puuha-Peteä. Säästö olisi säälittävän pieni kymmenien miljardien muuriin verratuna.

image2Kysymys oli osuva. Trump on ensimmäisinä viikkoinaan osoittanut totaalista empatian puutetta jyrätessään vaalilupauksiaan läpi.

Ja hänen puoluetoverinsa ovat kellahtaneet selälleen ja antaneet hänen tehdä mitä tahansa.

Trump on kumonnut päätöksen, joka suojeli mehiläisiä tuholaismyrkyiltä.

Trump on kumonnut päätöksen, joka suojeli koiranpentuja vaatimalla julkaisemaan tiedot eläinsuojelurikkomuksista.

Trump on ilmoittanut vievänsä köyhiltä terveydenhuollon ja naisilta oikeuden päättää omasta kehostaan.

Trump kehui kumonneensa turhat rajoitukset, jotka estivät hiilikaivoksia dumppaamasta jätteitään suoraan jokiin ja metsiin.

Trump on kumonnut säädöksen, joka vaati sijoitusneuvojia ajattelemaan asiakkaan etua.

IMG_1157Trump on luvannut estää avun sodan runtelemilta pakolaisilta.

Trump on kumonnut lain, joka esti vakavasti mielisairaita hankkimasta raskasta aseistusta ja haluaisi aseet myös kouluihin.

Lukion ranskanopettajani antoi muistisäännön: mieti, miten tämä menee suomen kieliopissa, ja tee täysin toisin.

Trump tuntuu operoivan hieman samaan tapaan: mieti, miten moraalinen ihminen toimisi, mikä olisi hyväksi ihmiskunnalle, ja toimi sitten täysin päinvastoin.

Trump on käynyt trans-seksuaalien, muslimien, latinojen, maahanmuuttajien ja muiden vähäosaisten kimppuun, halunnut siirtää verovarat rikkaiden taskuihin, yrittänyt tukkia tiedemiesten ja toimittajien suut, luvannut lopettaa ympäristönsuojelun ja kylvänyt riitaa kaikkien, paitsi Vladimir Putinin kanssa.

IMG_6347Hän on Yhdysvaltain presidentti, jota Yhdysvaltain kansalaiset pelkäävät. Hän on esikuva ja johtaja, joka nykyään joka välissä kutsuu rehellisiä työtään tekeviä kansalaisia Yhdysvaltain kansan vihollisiksi, koska nämä paljastavat hänen valheensa.

Hän itse on presidenttinä valehdellut julkisesti joka ikisenä päivänä, jonka on hallinnut. Usein monta kertaa päivässä.

Trump on ilmiselvä uhka demokratialle ja maailmanrauhalle, mutta erityisen pelottavaa on, miten tehokkaasti ja sujuvasti Trumpin harjoittama aivopesu on tuottanut tulosta.

Konservatiivien ideariihi CPAC kokoontui tällä viikolla Marylandissa, ja perjantaina juhlapuheen piti itse The Donald. Hän valehteli taas paljon ja syytti mediaa kaikesta. Yleisö repesi äänekkäisiin, lähes orgastisiin U-S-A, U-S-A -huutoihin.

Kun joku jakoi yleisölle Venäjän lippuja, joihin oli kirjoitettu Trumpin nimi, väki heilutti niitä innolla. Siinä transsissa meni läpi mikä tahansa. Ironia ja historian tuntemus eivät olleet kovin vahvasti edustettuina. Lähes uskonnollinen hurmos sitäkin vahvemmin.

Myöhemmin Valkoinen talo eväsi monilta Trumpia kritisoineilta tiedotusvälineiltä pääsyn lehdistötilaisuuteen. Totuuden vastainen sota tuntuu saavan yhä hurjempia muotoja.

IMG_6336Arizonassa republikaanienemmistö hyväksyi tällä viikolla osavaltion senaatissa lain, joka kriminalisoi kaiken mielenosoittamisen ja rinnastaa sen järjestäytyneeseen rikollisuuteen.

Samansuuntaisia lakialoitteita on vireillä 18 osavaltiossa. Syynä on tietysti se, että niin monet ovat lähteneet kaduille vastustamaan Trumpia.

Republikaanit kongressissa suostuvat tutkimaan, saiko luonnonpuisto tietää etukäteen, että siitä tuli luonnonpuisto, mutta eivät suostu tutkimaan Trumpin Venäjä-suhteita.

Trumpin väki on ilmoittanut, että kaikki negatiivinen uutisointi on valetta, kaikki kyselyt, joissa Trumpia ei rakasteta ovat keksittyjä ja kukaan ei saa koskaan kyseenalaistaa hänen valtaansa.

Jos kukaan ei pysäytä tätä presidenttiä, amerikkalaislta viedään paljon muutakin kuin Dinojuna.

Kommentit (1)
  1. Mika Alavaikko
    3.3.2017, 22:21

    Markus, joko Yhdysvalloissa keskustellaan siitä mahdollisuudesta että Venäjän tiedustelupalvelut ovat tehneet äärimmäisen liikkeen: saaneet oman agenttinsa tai ainakin ohjailtavan nuken USAn presidentiksi? Eli kun Bushia ohjaili öljylobby niin Trumpia ohjailee vieraan vallan tiedustelupalvelu.

    T MA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *