Kuunnellaanko Valkoisessa talossa The Smithsiä?

”I was looking for a job and then I found a job, and heaven knows I´m miserable now”, lauloi Steven Patrick Morrissey viattomalla 1980-luvulla.

Hän olisi yhtä hyvin voinut kuvailla tunnelmia Valkoisessa talossa tällä hetkellä.

Niin kutsuttu presidentti Donald Trump vaikuttaa jos mahdollista vielä tuskaisemmalta ja vainoharhaisemmalta kuin aikaisemmin, eikä hänen alaisillaan ainakaan helpompaa ole.

Keskiviikkona, kello 10.51, kun aikataulun mukaan Trumpin olisi pitänyt keskittyä päivittäiseen turvallisuusbriiffiin, hän twiittasi maailmalle, kuinka epäreilusti hänen tytärtään Ivankaa on kohdeltu.

IMG_1162

Trump lupasi vetää ”totaalisen” rajan itsensä ja perheen liiketoimien välille. Nyt hän julisti  Yhdysvaltain presidentin koko arvovallalla, että on kamalaa, jos joku ei tee yhteistyötä hänen tyttärensä kanssa.

Sen jälkeen lehdistöpäällikkö Sean Spicer puolusti tätä täysin käsittämätöntä korruption ja nepotismin monikärkiohjusta sanomalla, että Trump vain puolusti tytärtään ”hyökkäykseltä”. Ja hyökkäys oli siis se, että tavarataloketju Nordstrom ei jatka yhteistyötä yhden tavarantoimittajan kanssa.

Koska kyseessä on Trump, asia ei tietenkään jäänyt tähän. Torstaina Kellyanne ”vaihtoehtofakta” Conway meni niin kutsutun uutiskanava FOX:n haastatteluun tekemään asian lopullisesti selväksi. Ohjelman nimi on FOX & Friends ja se kertoo sävystä kaiken tarpeellisen.

IMG_6200

Conway sanoi suoraan tekevänsä ilmaisen mainoksen ja sitten todella teki niin. Ja hänen myös annettiin tehdä niin. Conway kehui Ivankaa ja tämän tuotteita estoitta, julisti ostavansa niitä tänään lisää ja kehotti kaikkia katsojia tekemään samoin. ”Niitä saa netistä”.

Pari päivää aikaisemmin vaimo Melania oli oikeudessa perustellut 150 miljoonan dollarin vahingonkorvausvaadetta sillä, että ”vuosien keikka yhtenä maailman valokuvatuimmista naisista olisi ainutlaatuinen ja miljoonien arvoinen bisnesmahdollisuus lukuisissa tuotekategorioissa”. Siis ilman mitään filtteriä sanotaan, että tarkoitus on käyttää presidentinvirkaa omien taskujen täyttämiseen.

Jos joku on pohtinut, onko tällä hallinnolla mitään rotia, moraalia tai rajaa, niin vastaus on yksiselitteinen ei.

IMG_1067Samaan aikaan myös yleinen totuuden vastainen missio saa lisää kierroksia joka päivä.

Trumpin avustaja Sebastian Gorka sanoi suoraan, että he aikovat sanoa kaikkea kritiikkiä ”valeuutisiksi” kunnes median asenne muuttuu suopeammaksi.

Trumpin väki siis vaatii, että media ”pitäisi turpansa kiinni” ja iso osa kansasta toivoo samaa omalta presidentiltään. En löisi vetoa kummankaan puolesta.

Trump ei alkoholia juo, mutta ehkä muut viestinnästä vastaavat voisivat epäilemättä raskaan työpäivän päätteeksi kokeilla ”totuus-ipaa” – ei siitä haittaakaan voi olla, kun siinä on mainostekstin mukaan ”foamy white head”.

IMG_1142

Samalla voisivat ehkä kuunnella lisää The Smithsiä.

”Panic on the streets of London

Panic on the streets of Birmingham

I wonder to myself

Could life ever be sane again?”

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *