Made in Russia -viikko

FullSizeRenderThomas Jeffersonin kerrotaan sanoneen, että jos Amerikan kansa vain tietää kaikki faktat, se ei koskaan tee virhettä. Donald Trumpin suhteen ilmeinen ja vakava virhe on tapahtunut. Epäselvää on vain, oliko kyse faktojen puutteesta vai jostain ihan muusta. Ja kuinka kauan virheen korjaaminen kestää.

Nyt Valkoisessa talossa on kuitenkin kaveri, jota hallitseminen ja oman työn hoitaminen kunnolla ei kiinnosta tippaakaan. Ja tiedän, että tämä on vanhan toistoa ja No Shit Sherlock -osaston lause, mutta missä tahansa muussa yhteydessä olisi melko järisyttävää, että presidentti ei osaa edes alkeita työstään, eikä häntä kiinnosta oppia.

Republikaanit ovat kahdeksan vuotta uhonneet kumoavansa Obamacaren nimellä kulkevan terveydenhuoltopaketin ja tällä viestillä myös Trump vaaleissa ratsasti.

Tosin hän sanoi aiheesta myös, että kaikki saavat hienon terveydenhuollon ja ketään ei potkita järjestelmästä ulos ja että mitään leikkauksia ei tule. No nämä eivät tietenkään kaikki voineet olla totta.

Viime syksynä republikaanit saivat vallan kongressin molemmissa kamareissa, mutta eivät silti löytäneet edes omista riveistään yksimielisyyttä siitä, mitä Obamacaren tilalle tulisi säätää. Niinpä tällä viikolla hanke kuukausien hinkkaamisen jälkeen kuoli nolosti.

Tavoilleen uskollisena Trump on vaatinut 1) republikaanien köyhiä potkivaa lakia hyväksyttäväksi, koska se on hieno 2) lisää rahaa ja resursseja samaiseen lakiin, koska se on ”julma” 3) ihan mitä tahansa lakia pöydälleen allekirjoitettavaksi, koska se olisi voitto ja näpäytys Barack Obamalle.

Mikään näistä ei toteutunut, joten Trumpin seuraava ajatus on sabotoida omien kansalaisten terveydenhuoltoa viemällä Obamacarelta rahoitus ja aiheuttamalla terveydenhuoltomarkkinoille epävarmuutta. Kuten Trump itse kuolemattomasti laittoi ”kukaan ei tiennyt, että terveydenhuolto olisi näin monimutkaista”. Niinpä nykyiseen järjestelmään on leivottu erilaisia tukia ja kompensaatioita, joiden maksamatta jättäminen ajaisi järjestelmän kaaokseen.

FullSizeRender

Poliittisten irtopisteiden toivossa Trump siis on valmis tähän, vaikka kyseessä on voimassa oleva laki ja presidenttinä Trumpin luulisi olevan kiinnostunut kansalaisten hyvinvoinnista. Sen sijaan hän aikoo tehdä kaikkensa, jotta ihmiset menettävät terveydenhuoltonsa tai sen kustannukset nousevat pilviin. Ja hän aikoo ilkkuen katsoa vierestä kun näin tapahtuu. Luonnollisesti Trump myös väittää, ettei ole vastuussa tästä millään tavoin. Syyllinen on…. tadaa … Barack Obama.

IMG_2313

Tällä viikolla vietetään myös Trumpin lanseeraamaa Made In America -viikkoa. Tämä on tietysti melko irvokasta, kun ottaa huomioon, että Donald Trumpin ja Ivanka Trumpin firmojen kaikki vaatteet tehdään halpatyövoimaa käyttäen muun muassa Bangladeshissa, Kiinassa, Etiopiassa ja Intiassa. Trumpin golf-kentillä ja viinitilalla on myös paljon ulkomaista työvoimaa ja Trumpin tornitalot on rakennettu paperittomien siirtolaisten käsillä ja kiinalaista terästä käyttäen. Kaksi Trumpin kolmesta vaimosta on tuontitavaraa, ja jopa Trumpin presidenttiys taitaa olla suurelta osin Made In Russia. Kotimaista tekoa taitaa olla vain korruptio, moraalinen rappio ja nepotismi.

FullSizeRender

No mitäs pienistä. Pikku-Donald sai maanantaina kuitenkin leikkiä isolla paloautolla Valkoisen talon pihalla ja kokeilla stetsonia, baseball-mailaa ja isoa keltaista traktoria.

Monille Trumpin temput kuitenkin tuntuvat uppovan täydestä. Tuntuukin siltä, että Jeffersonin idealistinen näkemys maansa asukeista ja näiden suhteesta tosiasioihin vaatisi hieman päivitystä.

IMG_2310Trumpin kampanjan ja Venäjän suhteista saadaan uutta tietoa lähes joka päivä. Kun huhtikuussa 18 prosenttia republikaaneista uskoi Trumpin kampanjan auttaneen venäläisiä vaalien häirinnässä, nyt samaan uskoo enää 9 prosenttia.

Ja republikaaneista vain 45 prosenttia uskoo presidentin pojan Donald Juniorin tavanneen venäläisiä kampanjan aikana. Tämä siis sen jälkeen kun hän itse julkaisi sähköpostit, joissa tapaaminen ja sen skandaalimaiset taustat yksilöitiin.

Ehkä loputon valehteleminen ja Fake Newsin hokeminen on todella tehonnut ja ihmisten käsitys faktasta ja fiktiosta on seonnut lopullisesti.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *