Pikku-Donald

”Jos joku lyö minua, minun on lyötävä takaisin. Minun on pakko”, sanoi Donald Trump huhtikuussa Fox Newsin tv-haastattelussa.

Se on tullut viime päivinä selväksi.

img_0802

Muutaman päivän aikana hän on hyökännyt twitterissä lukuisten tahojen kimppuun juuri siksi, että nämä ovat uskaltaneet kritisoida häntä, tai korjata hänen esittämiään valheita.

Ensin Trump levitti salaliittoteoriaa, jonka mukaan miljoonat ihmiset äänestivät laittomasti Hillary Clintonia ja monissa osavaltioissa oli laajaa vaalivilppiä. Kun CNN:n toimittaja Jeff Zeleny korjasi tämän valheen, alkoi twitterissä Trumpin ja hänen trolliensa vastaisku.

img_0800

Seuraavaksi osansa sai taas kerran Saturday Night Live -viihdeohjelma ja siinä Trumpia esittävä Alec Baldwin, koska ohjelmassa oli kritisoitu Trumpia.

img_0801

Sen jälkeen vuorossa oli lentokonevalmistaja Boeing, koska sen johtaja oli haastattelussa kritisoinut Trumpin kauppapolitiikkaa. Trump uhkasi välittömästi keksittyihin tietoihin nojaten perua Air Force One -koneiden tilauksen ja Boeingin pörssikurssi sukelsi.

img_0804

Eilen Trump näki televisiossa, kuinka ammattiyhdistysjohtaja Chuck Jones aivan oikein korjasi Trumpin antamia vääriä tietoja. Trump kehui pelastaneensa Carrierin tehtaalta 1100 työpaikkaa, vaikka oikea luku oli noin 800. Tämä korjaus sai Trumpin välittömästi nolaamaan Jonesin Twitterissä.

img_0796

Ja tietysti heti sen jälkeen Jonesin puhelin alkoi soida. Nimettömät soittajat kertoivat tietävänsä, millä autolla mies ajaa ja neuvoivat katsomaan oikein tarkasti lasten perään. Sama kohtalo on kaikilla, jotka Trumpia arvostelevat. Kyse ei ole vain 140 merkistä, vaan miljoonien aggressiivisten ihmisten ohjaamisesta tiettyyn suuntaan.

Ja tämä on se arvaamaton ja itsevaltainen tyyli, jolla Trump hallitsee. Hän poimii yksilöitä ja yrityksiä, ja joillekin nousee peukku, toiset heitetään leijonille.

Trump, jolle siis on tärkeää, että kaikki hänessä on suurta ja mahtavaa on henkisesti niin pieni, että hyökkää koko voimallaan ja vaikutusvallallaan vaikka tuntemattoman ammattiliittovirkailijan kimppuun, jos häntä vain hiemankin kritisoidaan.

”Minun on lyötävä takaisin. Minun on pakko”.

Yhteistä lähes kaikille tapauksille on, että Trump katsoi tv:tä, näki jotain kritiikiksi tulkittavaa ja heti räjähti.

Maailman ainoan supervallan seuraavalla presidentillä on viisivuotiaan impulssikontrolli, kostonhaluinen luonne ja seitinohut nahka.

Toi aloitti!

Trump on itsekin samaa mieltä. Kirjailija Michael D’Antonio haastatteli Trumpia kaksi vuotta sitten kirjaansa “The Truth About Trump”. Tuleva presidentti kuvaili itseään seuraavasti:

”Kun katson itseäni ensimmäisellä luokalla ja nyt, olen periaatteessa ihan samanlainen. Temperamentti ei ole juurikaan muuttunut”.

Mitäköhän tapahtuu, kun esimerkiksi Kiina tai Venäjä haluavat provosoida pikkuisen pienikätistä pikku-Donaldia, joka tammikuussa saa haltuunsa Yhdysvaltain ydinaseet?

”Minun on lyötävä takaisin. Minun on pakko.”

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *