Pottapuheita televisiossa

IMG_1843CNN on saanut paljon kritiikkiä siitä, että sen lähetykset pyrkivät jonkinlaiseen perverssiin tasapainoon kutsumalla studioon lähes aina myös jonkun Donald Trumpin tukijan.

Näiden tehtävä on teoriassa tuoda keskusteluun myös toinen näkökulma, mutta käytännössä he vain huutavat päälle, vääristelevät tosiasioita ja sabotoivat keskustelua aivan järjettömillä kommenteilla.

Yksi legendaarisimmista on Jeffrey Lord, joka väistää kaikki Trumpin hölmöilyt kertomalla jonkun anekdootin ajastaan Ronald Reaganin hallinnossa. Lord on myös kutsunut Trumpia ”Terveydenhuollon Martin Luther Kingiksi”, eikä ole ikinä sanonut hänestä kriittistä sanaa.

Kuukausien rummutus alkaa näkyä paitsi katsojissa myös kanavan juontajissa, jotka joutuvat painimaan älyllisen epärehellisyyden kanssa päivästä toiseen.

Perjantaina aiheena oli hengästyttävän viikon päätteeksi Trumpin käytös Valkoisessa talossa. Hän kun oli vuotanut ensin tiedustelutietoja venäläisille ja sen jälkeen vielä retostellut näille antaneensa potkut FBI:n johtajalle, koska tämä oli kahjo ja tutki Trumpin asioita liian innokkaasti.

Lord ei löytänyt vieläkään presidentin toimissa mitään moitittavaa. Lopulta Lord sanoi suoraan, että Trump saa sanoa ihan mitä huvittaa, koska on presidentti.

Juontaja Anderson Cooper oli saanut mittansa täyteen ja kuittasi Lordille suorassa lähetyksessä: ”Trump voisi vaikka paskoa työpöydälleen ja sinä puolustaisit häntä!”

http://www.huffingtonpost.com/entry/anderson-cooper-jeffrey-lord-dump-on-desk_us_591f9134e4b094cdba5447aa

IMG_1839Myöhemmin Cooper pyysi käytöstään anteeksi.

Mutta Cooper oli oikeassa. Nämä Trumpin palvojat istuvat uutisstudiossa ja nauttivat siitä asemasta ja oletuksesta, että heillä on jotain annettavaa käytävään keskusteluun. Todellisuudessa heitä ei voisi vähempää kiinnostaa, saavatko katsojat todenmukaisen kuvan tapahtumista. Ei ole mitään, mitä nämä eivät puolustaisi.

Sama koskee maan suurinta kaapelikanavaa FOX Newsia, joka on laittanut kaiken uskottavuutensa sen kortin varaan, että Donald Trump onnistuu. FOX on Trumpin kannattajien turvasatama, jossa he voivat sulkea korvansa negatiivisilta uutisilta.

IMG_1842

Siellä Suurta Johtajaa vainoavat liberaalit eliitit, vaikka tämä vain pyyteettömästi ja moraalisesti kestävällä tavalla luotsaa maataan kohti suuruutta.

Netflixillä on uusi dokumentti Roger Stonesta, joka on ollut Trumpin ystävä ja tukija vuosikymmeniä. Get Me Roger Stone -niminen dokumentti on karu kuvaus paitsi Stonesta, myös Trumpista ja hänen lähipiiristään ja näitä ympäröivästä arvotyhjiöstä.

Kylmä, kyyninen ja häikäilemätön Stone kertoo, kuinka hän voitti koulussa vaalit valehtelemalla, että hänen vastustajansa tekisi voittaessaan lauantaista koulupäivän.

”Silloin opin disinformaation arvon”, Stone muistelee ylpeänä.

Uskoisin, että FOX Newsin johto katselee tarkasti muita uutiskanavia ja pelkää oppivansa pian disinformaation hinnan.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *