Roypublikaanit

Natsit, pedofiilit ja vihollisvaltion hyökkäys: kolme asiaa, jotka republikaanipoliitikon on perinteisesti ollut melko luontevaa tuomita.

Ajat ovat kuitenkin muuttuneet nopeasti. Donald Trump näkee natseissa hienoja ihmisiä ja lojaaleja tukijoita, pedofiilissa puolueen etua ajavan senaattorin ja Vladimir Putinissa vahvan ja viisaan johtajan, joka ei ole tehnyt mitään pahaa.

Lakia ja järjestystä perinteisesti kunnioittavan puolueen keulahahmo on tämän vastapainoksi löytänyt vihollisen oikeuslaitoksesta ja liittovaltion poliisi FBI:sta.

Abraham Lincolnin ja Ronald Reaganin puolue tämä ei enää ole.

Tämä on Trumpin puolue, jonka ainut ideologia on suojella Trumpia ja tämän egoa.

IMG_0652Tänään Alabamassa käydään äärimmäisen mielenkiintoiset täytevaalit, joissa oikeusministeri Jeff Sessionsin vapaaksi jättämä paikka senaatissa täytetään.

Trump on kampanjoinut avoimesti sen puolesta, että valinta kohdistuisi Roy Mooreen. Perinteisesti tässä ei olisi mitään kummallista, sillä Moore on republikaani ja Alabama puolueen vahvinta tukialuetta.

Moorea on kuitenkin uskottavasti syytetty lukuisten tyttöjen ja nuorten naisten seksuaalisesta ahdistelusta. Nuorin uhreista oli aikanaan 14-vuotias. Yli kolmekymppinen Moore jahtasi vuosikausia lukiolaistyttöjä ja tämä oli yleisesti tiedossa. Hän sai jopa porttikiellon paikalliseen ostoskeskukseen, koska pyöri siellä hakemassa seuraa.

Moore on kiistänyt kaiken ja kieltäytynyt kaikista haastatteluista, joissa häneltä voitaisiin kysyä oikeita kysymyksiä. Viikonloppuna hän antoi yhden haastattelun, jonka tekijäksi oli valittu Trumpia tukeva 12-vuotias tyttö.

Pitäisi olla itsestään selvää, että Mooren ei pitäisi olla lähelläkään senaattorin virkaa, mutta sen piti olla selvää jo ennen näiden pervoilujen paljastumista.

FullSizeRenderMoore on sanonut, että homoseksuaalinen käytös tulisi kriminalisoida, muslimia ei saisi valita kongressiin ja Amerikka oli suuri viimeksi silloin kun orjuus oli voimassa.

Hän on sanonut, että monilta ongelmilta vältyttäisiin, jos kaikki 10 lisäyksen jälkeen tehdyt muutokset perustuslakiin kumottaisiin. Silloin orjuutta ei olisi kumottu, kaikenlainen syrjintä olisi sallittua ja naisilla ei olisi äänioikeutta.

Moore on myös sanonut, että 9/11 -terrori-iskut ja moni muu paha johtuu siitä, että Yhdysvallat on hylännyt Jumalan. Moore on myös potkittu pois syyttäjän virasta kahdesti, koska hän on asettanut jatkuvasti omat uskonnolliset ideansa perustuslain edelle.

Niin ja tietysti hän myös uskoo edelleen, että Barack Obama ei ole syntynyt Yhdysvalloissa.

Eli jos Trump haluaisi viedä Yhdysvallat takaisin 1950-luvulle, niin Moore tähtäisi suunnilleen 1850-luvulle. Ja tätä maailmankuvaa siis Trump ja hänen johtamansa puolue avoimesti tukee.

Käy tiistain vaaleissa miten tahansa, tämä kaveri on Trumpin ohella republikaanien kasvot vuonna 2017.

He ehkä itse haluavat tämän unohtaa, mutta on päivänselvää, että nyt oppositiossa olevat demokraatit pitävät Mooren otsikoissa.

Tottenhamin fanit laulavat maaliruisku Harry Kanelle joka maalin jälkeen ylpeästi ”He´s One Of Our Own”.

Sama pätee nyt myös republikaaneihin ja Roy Mooreen. Hän on nyt yksi teistä. Tämä pelaaja tosin taitaa erikoistua omiin maaleihin.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *