State of the Union

IMG_1147

Donald Trumpin linjapuhetta kongressille on kehuttu sen sovinnollisesta sävystä. Kaikki on suhteellista ja kauneus katsojan silmässä. Äänensävy toki oli maltillisempi, mutta sisältö tuttua tavaraa.

Puheessaan Trump vahvisti tiedon siitä, että hän perustaa uuden viraston paperittomien maahanmuuttajien rikoksien kirjaamista ja julkistamista varten.

VOICE (Victims Of Immigration Crime Engagement) perustetaan, koska media on kuulemma unohtanut raportoida maahanmuuttajien rikoksista.

Jatkossa tämä niin sanottu epäkohta varmaankin korjaantuu, sillä esimerkiksi Breitbart on ennenkin kerännyt omaksi osiokseen mustaihoisten rikokset, ja varmasti enemmän kuin mielellään ryhtyy Valkoisen talon äänitorveksi tässä asiassa.

IMG_4828Yhden kansanosan rikosten kirjaamista, ja näin kaikkien siihen kuuluvien leimaamista rikollisiksi on tietysti kokeiltu aikaisemminkin. Saksassa 1930-luvulla juutalaisten rikokset listattiin erikseen, koska se sopi natsien poliittisiin tarpeisiin. Hallinnon asettama tavoite saavutettiin.

Tilastojen mukaan maahanmuuttajat tekevät vähemmän rikoksia kuin muut, mutta eihän Trumpistanissa tilastoja tuijoteta.

Yhtä hyvin voisi poimia suurennuslasin alle kaikki John-nimisten henkilöiden tekemät rikokset, sillä heitäkin on vankilassa ihan valtavasti. Kun Johnien rikoksia tarpeeksi kauan rummutettaisiin, nimestä tulisi konnan synonyymi.

Ja esimerkiksi vuonna 1979 syntyi ihan kamala määrä pahoja tyyppejä, joiden kataluutta korostamalla saataisiin ehkä luotua illuusio poikkeuksellisen vastenmielisestä ikäluokasta.

Jos Trump olisi halunnut puheessaan yhdistää kansaa ja kertoa tarinan Yhdysvaltojen sovinnollisuudesta, ainekset olisvat olleet tarjottimella. Hän olisi voinut viitata siihen, kuinka St. Louisissa ja Philadelphiassa muutama viikko sitten muslimit keräsivät rahaa ja osallistuivat hautakivien nostamiseen, kun joku oli vandalisoinut juutalaisen hautausmaan.

Sen sijaan hän päätti kutsua lehtereille Jessican ja Susanin ja kertoa miljoonille tv-katsojille, kuinka maahanmuuttaja tappoi näiden aviomiehet.

Kyse on irrallisista tapahtumista. Valinnoista.

Jälkimmäinen tarina istuu Trumpin maailmankuvaan paremmin.

Trump sanoi valheellisesti, että vuoden 2001 terrori-iskujen jälkeen enemmistö Yhdysvalloissa terrorismista tuomituista henkilöistä olisi tullut maan rajojen ulkopuolelta.

IMG_0850

Ja jätti sopivasti mainitsematta, että valkoihoisten tekemissä rasistisesti motivoiduissa terrori-iskuissa on kuollut yli kaksinkertainen määrä ihmisiä muslimien tekemiin verrattuna.

Trump tunnetusti huomioi älypuhelimellaan vain ne veriteot, joiden tekijöiden kansallisuus ja uskonto vahvistavat hänen käsitystään maailmasta.

Trump myös kertoi kongressille, että lähipäivinä on tulossa on uusi maahanmuuttoasetus. Maailmanlaajuista kaaosta aiheuttaneen edeltäjänsä tavoin se rajoittaa tiettyjen maiden kansalaisten, käytännössä tietyn uskonnon edustajien pääsyä maahan.

Tarkoitus on sama – leimata osa ihmisistä rikollisiksi vain uskonnon, kansalaisuuden tai ihonvärin perusteella.

Mustamaalaus on ollut tehokasta, eikä yhdysvaltalaisten kannata tuudittautua siihen uskoon, että tämä koskee vain joitakin toisia.

Pari viikkoa sitten Muhammad Ali jr. joutui Floridassa moneksi tunniksi kuulusteltavaksi palatessaan Yhdysvaltoihin. Lentokenttävirkailija halusi tietää, mistä moinen nimi on peräisin ja onko nyrkkeilijälegendan poika mahdollisesti muslimi.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *