The Real Insane Clown Posse

IMG_7192

Washingtonin keskustassa nähtiin pari viikkoa sitten omaleimainen porukka. Sadat juggaloiksi itseään kutsuvat Insane Clown Posse -bändin fanit protestoivat Lincoln Memorialin edustalla FBI:n muutaman vuoden takaista päätöstä listata kaikki fanit rikollisjengin jäseniksi.

FBI:n päätös kieltämättä tuntuu sotivan tervettä järkeä ja ihmisten perusoikeuksia vastaan.

Ihan kuten Donald Trumpin hallinto.

IMG_7199Fanien leimaaminen ”löyhästi organisoiduksi hybridijengiksi” on aiheuttanut ihmisille todellisia vaikeuksia.

Ihan kuten Trumpin hallinto.

Juggaloiden on myös sanottu osoittavan huonoa makua ja flirttailevan sanoituksissaan väkivallalla.

Sekin kuulostaa jotenkin tutulta.

Viime päivinä Trump lähipiireineen on tuntunut luisuvan yhä syvempiin vesiin, ja moni uskoo, ettei Trump enää edes yritä hoitaa tehtäviään, vaan keskittyy vain lietsomaan kannattajiaan ja suojelemaan selustaansa.

Ja kyse ei ole vain niin sanotusta presidentistä vaan koko siitä porukasta, joka on sitonut poliittisen tulevaisuutensa tähän epäpätevään ja herkkänahkaiseen narsistiin.

Poliitikkojen kutsuminen tyhmiksi, hulluiksi ja pelleiksi on tietysti aika väsynyttä, mutta konservatiivipuolueen johto on niin sekaisin, että moni miettii jo vakavasti, miten kauan nykymeno voi jatkua. Ja miten ohuin tiedoin maata oikein voi johtaa. Republikaaneilla on kuitenkin käsissään lähes kaikki valta Yhdysvalloissa – Valkoinen talo, edustajainhuone, senaatti ja 2/3 osavaltioiden kuvernööreistä.

IMG_0311

 

Newsweek rinnasti Trumpin, Paul Ryanin ja Mitch McConnellin kuvituksessaan yllä mainittuun Insane Clown Posseen ja kysyi kannessaan, milloin puolue menetti järkensä ja myi sielunsa.

IMG_0307Rolling Stone pohti kannessaan ihan samaa, ja aiheesta on viime aikoina kirjoitettu jo useita kirjoja ja loputtomasti lehtijuttuja.

Ja ihan syystä.

Republikaanien yritys kumota Obamacare ja sen myötä koko terveydenhuoltomarkkina, joka vastaa noin kuudesosaa maan taloudesta, oli surkuhupaisa. Ja päättyi noloon tappioon.

Jo moneen kertaan kuopattu idea heräsi vielä henkiin, kun senaattorit Lindsey Graham ja Bill Cassidy vetivät viime hetkillä hihastaan kesän neljännen version, joka oli kenties huonoin kaikista.

Kaikki republikaanien johtohahmot valehtelivat häikäilemättä ehdotuksen sisällöstä, vaikka kuka tahansa lukutaitoinen pystyi toteamaan väitteet perättömiksi. Osa omistakin sanoi suoraan, että lakiehdotus oli luokaton, mutta sitä oli pakko tukea kun Obamacaren tuhoamista oli uhottu vuosikausia.

Taistelun tauottua senaattori Graham totesi, ettei oikeastaan tiennyt, mitä oli tekemässä, vaikka puolue on seitsemän vuotta paasannut asiasta.

Graham sanoi, että oli perehtynyt asiaan noin kuukauden verran ja oppinut paljon uutta.

”Luulin, että muut tietävät, mistä helvetistä ne puhuvat, mutta ilmeisesti eivät. Ja luulin, että nämä fiksut kaverit keksisivät ratkaisun”.

IMG_0310Tämä on linjassa Trumpin kanssa. Fox Newsiä katsomalla kaikkien alojen asiantuntijaksi pätevöitynyt twiittaaja jäi kiinni siitä, ettei tiedä edes alkeita koko sairausvakuutuksesta, vaan luuli sen maksavan noin kympin kuussa, kuten halpa henkivakuutus ja kasvavan korkoa vuosien mittaan.

Silti hän sulki korvansa kaikelta kritiikiltä.

”Opin lyhyessä ajassa kaiken, mitä terveydenhuollosta on opittavissa. Nämä toimittajat eivät olleet uskoa, miten paljon minä tiesin. Tiedän todella paljon terveydenhuollosta”.

Politiikan Insane Clown Posse on kunnostautunut myös valehtelemalla verosuunnitelmastaan. Monet tosin kirjoittavat sanan ”suunnitelma” lainausmerkkeihin, koska siitä puuttuvat lähes kaikki yksityiskohdat.

Asiantuntijoiden mukaan ainut varma asia on se, että se hyödyttää rikkaita ja suuryrityksiä. Silti Trump ja tämän miljonäärikaverit selittävät kilpaa, kuinka se ei yhtään auta heitä, vaan ainoastaan köyhiä maan matosia. Believe Me!! Ja verohelpotukset kuulemma maksavat itse itsensä, vaikka todellisuudessa ne tekevät valtion kassaan 2000 miljardin kolon. Believe Me!

Ja keskiluokka saa (ehkä) tonnin enemmän käteen, ja sillä voi Gary Cohnin mukaan ostaa uuden auton ja teettää keittiöremontin. Believe Me!

Kommenteillaan he kertovat ihan suoraan, kuinka tyhminä ne näitä MAGA-hattuisia kannattajiaan pitävät.

IMG_7198Kabinetin jäsenistä Tom Price sai perjantaina potkut, kun oli lennellyt miljoonalla dollarilla yksityiskoneilla ympäri maailmaa. Muutama muukin hallituksen jäsen on päässyt yksityisjettien makuun. Ympäristöhallintoa tuhoava Scott Pruitt on tilannut toimistoonsa 25 000 dollarin äänieristetyn kopin, jotta hän voi välttyä kuulemasta tieteellisiä tutkimustuloksia.

Alabaman esivaalit voitti tällä viikolla entinen tuomari Roy Moore joka on erotettu kahdesti rikottuaan lakia. Mooren mielestä muslimeja ei pitäisi päästää kongressiin ja homous on laitonta.

Hän muun muassa kumosi alemman oikeusasteen päätöksen ja antoi huoltajuuden miehelle, joka oli pahoinpidellyt lapsiaan. Perusteluna oli se, että äiti oli lesbo, ja tämä taas on Mooren mielestä luonnonvastaista. Tietysti hän heilutteli myös pistoolia kampanjatilaisuudessaan ja uskoo Obaman olevan kenialainen.

Tämänkaltaiset lain omiin käsiin ottavat patavanhoilliset rasistiset öykkärit ovat nyt kuuminta hottia republikaanien keskuudessa. Yksi näistä, Trumpin armahtama sheriffi Joe Arpaio on ilmoittanut, mitä aikoo tehdä nyt kun ei joudukaan telkien taakse.

IMG_7185Hän aikoo keskittää kaiken tarmonsa Barack Obaman syntymätodistuksen aitouden selvittämiseen, koska kyseessä on hänen mukaansa ”Yhdysvaltain historian suurin salailuyritys”.

Arpaio sanoi, että on vihdoin 85-vuotiaana selvittänyt sydämessään, kuka on hänen todellinen sankarinsa.

”Se on Yhdysvaltain presidentti”.

Joskus asiat ovat pienestä kiinni. Insane Clown Possen fanit saisivat olla rauhassa, jos olisivat tykänneet Kissin, Mötley Cruen tai vaikka Lordin musiikista.

Monelta muulta murheelta taas olisi vältytty, jos republikaanit olisivat valinneet idolinsa vähän huolellisemmin.

IMG_7210

IMG_7218

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *