Töppösormi teki sen taas

FullSizeRender

Donald Trump on onnistunut lähes mahdottomassa. Hän on seitsemässä kuukaudessa marginalisoinut ja trivialisoinut Yhdysvaltain presidentin lausunnot merkityksettömiksi. Hän on maailman vaikutusvaltaisin mies, jota kukaan ei ota vakavasti.

Trump kumosi Yhdysvaltoihin lapsena ilman papereita tulleiden siirtolaisten suojelemiseksi luodun DACA-ohjelman tiistaina. Tai siis hän sanoi, että presidentillä (Obama) ei ollut valtaoikeuksia moiseen, joten ohjelma on pakko lopettaa, vaikka Trump itse kyllä rakastaa näitä nuoria ja hänellä on iso sydän.

FullSizeRenderSitten hän twiittasi, että kongressilla on kuusi kuukautta aikaa fiksata tilanne. Pari tuntia myöhemmin hän twiittasi, että jos kongressi ei fiksaa, niin hän puuttuu asiaan. No mutta, eikös hän juuri sanonut, että presidentillä ei ole valtaoikeuksia moiseen puuttumiseen?!?

Ja jos hän voisi korjata tilanteen, ja rakastaa näitä nuoria niin kamalasti, niin miksi ihmeessä hän ei tee niin välittömästi?

Mistäs sitä tietää, mitä ihmettä sieltä Töppösormen (kuten HS:n loistava Heikki Aittokoski Trumpia vekkulisti kutsuu) älypuhelimelta milloinkin ilmoille singahtaa. Yleensä kuitenkin puhtaita valheita tai jotain typerää, kuten perättömät väitteet massiivisesta vaalivilpistä tai Barack Obamasta vetämässä salakuuntelupiuhoja Trump Toweriin.

Töppösormi laukoo mitä milloinkin. Usein hänellä on kaksi tai kolmekin keskenään ristiriitaista mielipidettä samasta asiasta. Ja vaikka hänellä on käytössään kaikki maailman tieto, mielipiteet ovat yleensä peräisin FOX & Friends -ohjelmasta tai seinähullulta Sean Hannitylta.
FullSizeRenderSelvää on kuitenkin se, että juuri kukaan ei ota häntä enää vakavasti. Lukuisat suuryritykset, kuten Microsoft ja Apple ilmoittivat eilen, että aikovat tukea omia työntekijöitään tältä Trumpin kiusanteolta vaikka oikeudessa. Aivan kuten ne aikovat jatkaa uusiutuvien energiamuotojen edistämistä, vaikka Töppösormi kuinka kiistäisi ilmastonmuutoksen ja vannoisi puhtaan hiilen nimiin. Yhdysvaltalaisten suuryritysten viesti on ihan selvä: Töppösormi on väärässä, ei edusta amerikkalaisia arvoja ja me toimimme kuin häntä ei olisikaan.

Myös poliitikot tietävät tämän ja yhä kasvava osa myös sanoo sen ääneen. Viimeistään Töppösormen sekoilu terveydenhuoltouudistuksen suhteen paljasti kaikille kongressin jäsenille, että Töppösormi ei tiedä asiakysymyksistä yhtään mitään, eikä ensimmäistäkään hänen kommenttiaan tule ottaa tosissaan.

Samoin toimitaan myös Trumpistanin ulkopuolella.

Töppösormi on jo pitkään uhonnut Pohjois-Korealle, mutta Kim Jong-Un vain nauraa ja jatkaa ydinkokeitaan ja ohjustestejään.

Töppösormi väittää yhä Meksikon maksavan muurin, mutta meksikolaiset poliitikot vain irvailevat netissä, eivätkä voisi vähempää välittää.

Töppösormi tosin uhkasi myös sulkea Yhdysvaltain hallinnon, jos veronmaksajilta ei löydy muurirahoja (siis siihen samaan muuriin, jonka meksikolaiset maksavat). Poliitikot olivat vähän noloina kun asia nostettiin esiin, mutta jatkoivat sitten hommiaan kuten ennenkin. Pari päivää myöhemmin Trump veti uhkauksensa takaisin.

FullSizeRenderTällä viikolla Töppösormi uhkasi lopettaa kaupan kaikkien niiden maiden kanssa, jotka käyvät kauppaa Pohjois-Korean kanssa.

Yksi näistä maista on Kiina, joka taas on Yhdysvaltain suurin kauppakumppani.

Päätös olisi koko maailmantalouden kannalta tuhoisa ja täysin mahdoton toteuttaa, mutta mitä sitten kun se oli vaan Yhdysvaltain presidentti joka taas avautui sosiaalisessa mediassa.

Kuvaavaa on, että Kiina ei edes vaivautunut vastaamaan millään tavalla. Onhan noita, nettitrolleja.

Sen jälkeen on ollut aika hiljaista sillä rintamalla, mutta eiköhän sieltä taas kohta jotain kuulu.

Töppösormi ei osaa olla hiljaa kovin pitkään.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *