Tyttären silmät vai paholaisen kutsu?

IMG_0221

Legendan mukaan Robert Johnson (1911-1938) halusi blues-kitaristiksi niin kovasti, että oli valmis myymään sielunsa paholaiselle.
Niinpä Mississippin maaseudulla asunut aloitteleva muusikko vei kitaransa keskiyöllä risteykseen, jossa vihtahousu itse viritteli Johnsonin kitaraa, soitti pari sointua ja antoi skeban takaisin. Sen jälkeen Johnson soitti kuin enkeli. Ajatus oli, että palkkio tulisi heti ja varsinaista laskua ei tulisi ehkä koskaan.

Kuten kaikissa faustilaisissa vaihtokaupoissa, tässäkin diilissä oli kuitenkin iso hintalappu. Johnson kuoli jo 27-vuotiaana ja oli luomassa uutta myyttiä luomisen tuskasta ja nuorina kuolleista muusikoista.

IMG_0933Trumpistanissa republikaanit ovat langenneet samaan ikiaikaiseen myyttiin. Paul Ryan, Mitch McConnell, Reince Priebus ja kumppanit tuskin haaveilevat blues-kitaristin urasta, mutta vallan takia he ovat olleet valmiit myymään sielunsa miehelle, jota vielä hetki sitten halveksivat.

Komea esimerkki vallanhimon voimasta on Jason Chaffetz, kongressiedustaja Utahista ja hallinnon laillisuutta valvovan komitean puheenjohtaja.

Kampanjan aikana Chaffetz sanoi, ettei voi tukea Donald Trumpia presidentiksi, koska ei voisi katsoa 15-vuotiasta tytärtään silmiin ja selittää tukevansa miestä, joka puhuu naisista kuten Trump.

Chaffetz uskoi, että Hillary Clinton voittaa. Niinpä hän kehui vielä lokakuussa, että hänellä on kahdeksi vuodeksi kamaa pengottavaksi. Hän siis aikoi hyökätä Clintonin kimppuun ja kääntää jokaisen kiven, jonka alta voisi löytyä jotain epäilyttävää.

Nyt Chaffetz ei ilmeisesti enää katso tytärtään, ainakaan silmiin. Ja touhukas uuden presidentin toimien penkominen on sekin saanut jäädä. Kiltisti riviin palannut Chaffetz julkisti 43-kohtaisen agendan tutkittavista asioista, ja vain yksi näistä koskee Trumpia – Chaffetz nimittäin haluaa selvittää, kohteliko kongressin eettinen komitea Trumpia liian ikävästi pohtiessaan tämän intressiristiriitoja.

IMG_0465Entä se lasku?

Hyvä omatunto ei ole tehtävässä välttämätön, mutta ilman valtaa poliitikko ei ole juuri mitään. Voi olla, että melko moni sielunsa myynyt menettää paikkansa seuraavissa vaaleissa.

Paikallistason toiminnan aggressiivisuus on viime päivinä yllättänyt kaikki. Tilaisuudet ympäri maata ovat yltyneet rajuiksi protesteiksi republikaanipoliitikkoja vastaan. Chaffetz itse sai tuhansien ihmisten vihat päälleen kotikulmillaan Utahissa.

http://www.cnn.com/2017/02/10/politics/republican-town-halls-obamacare/index.html?sr=fbpol021017republican-town-halls-obamacare1146AMVODtopVideo&linkId=34350734#

Viesti oli yksinkertainen – Do Your Job. Tee työsi!

Kongressi kun voisi halutessaan hillitä Trumpin pahimpia ylilyöntejä tehokkaasti. Halutessaan se voisi jopa vaatia presidenttiä julkistamaan verotietonsa tai peräti haastaa tämän virkarikoksista oikeuteen.

Se vain ei ole halunnut tehdä mitään, koska nyt vallassa oleville republikaaneille oman puolueen etu menee kaiken edelle.  Ja puolueen edun mukaista juuri nyt on sulkea silmänsä ja uskotellaIMG_0999, ettei Trumpissa ole mitään vikaa.

Kun Trump jatkaa sekoiluaan ja valehteluaan ja tahraa itse loputkin maineestaan, voi olla että ihan kaikki eivät jaksa pitää silmiään kiinni.

Kuluttajalla ja äänestäjällä on oikeus muuttaa mieltään.

Vuoden 2018 välivaaleissa ei välttämättä ole enää niin mukavaa soittaa Trumpin bändissä.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *