Vaihtoehtoinen presidenttiys

IMG_1062Sirius XM -kanavapaketista löytyy radioasema Alt Nation.

Vaihtoehtopoppi on soinut autossa viime kuukaudet ahkerasti, mutta jotenkin kanavan nimi voisi kuvata Yhdysvaltoja yleisemminkin.

Donald Trump innosti marginaalista vallan liepeille Alt-Rightin, joka on vain sofistikoituneempi nimi melko tunkkaisille ideologioille.

Uuteen hallitukseen on nostettu ihmisiä, jotka uskovat niin sanottuun vaihtoehtoiseen lääketieteeseen ja valeuutisiin, mutta eivät ilmaston lämpenemiseen tai evoluutioon.

Ihan perinteiseltä soittolistalta ministereitä ei ole poimittu, jos ylivoimaisesti pätevimpänä pidetään kaveria, jonka lempinimi on Mad Dog.

Viimeisimpänä on sitten tämä neuvonantaja Kellyanne Conwayn lanseeraama Alt-Fact, vaihtoehtoiset tosiasiat, eli kansalle päin naamaa valehtelu vähän meikatussa muodossa.

IMG_6389

Vaihtoehdon tarjoaminen tuntuu olevan kätevä eufemismi lähes mille tahansa. Kirjoitin aiemmassa blogitekstissä, että jos Trump sanoo 2+2=7, niin hänen tukijansa hyökkäävät puolustamaan tätä. Ajattelin jälkikäteen, että tuli ehkä vähän liioiteltua.

No nyt Trump on sitten laittanut lehdistösihteerinsä kertomaan, että 250 000 on enemmän kuin 1,8 miljoonaa ja sitä viestiä Trumpin leiri puolustaa verisesti. Käytännössä kaikki muutkin Trumpin julkisesti käyttämät luvut on vedetty hatusta. Ehkä se on sitten Alt-Math?

Trump vielä jatkoi maanantaina ilman minkäänlaisia todisteita jorinaa siitä, että 3-5 miljoonaa ”laitonta äänestäjää”, eli paperitonta siirtolaista, vei häneltä äänten enemmistön maanlaajuisesti. Kyllä tuntuu olevan melkoinen henkinen avohaava, kun kansansuosio ei ole riittävän suuri.

IMG_6512

Trump on tarjonnut itseään vaihtoehtona perinteiselle poliitikolle ja tämä Alt-Prez todella rikkoo kaikkia totuttuja normeja.

Trump hakee koko ajan harmaalta alueelta itselleen taloudellista hyötyä muiden kustannuksella. Hän on kääntänyt päälaelleen J.F. Kennedyn klassikon ”Älä kysy, mitä maa voisi tehdä sinun hyväksesi, vaan mitä voisit tehdä maasi hyväksi”.

Trump ei ole irtaantunut liiketoimistaan, ei julkistanut verotietojaan eikä jätä sukulaista palkkaamatta, koska ei ole juridisesti aivan pakko.

Hän kourii naisia, koska ”ne antavat tehdä mitä vain kun olet kuuluisa”, ei maksa veroja, koska ”se tekee minusta fiksun” ja vetää muiden rahat omiin taskuihin, koska laista löytyvät porsaanreiät mahdollistavat sen. Kenties kyseessä on vain toisenlainen moraali – Alt-Moral.

IMG_1053

Politicon haastattelemat Trumpin lähipiiriläiset sanovat, että presidentti suuttuu herkästi, haluaa aina vahvimman mahdollisen vastareaktion, kyllästyy nopeasti, haluaa katsoa koko ajan televisiota ja tekee tyhmyyksiä, jos ympärillä olevat aikuiset eivät sano voimakkaasti ei.

Kuulostaa ihan pikkupo… suurvallan johtajalta.

IMG_1064

Tänään vahvistettiin, että Trump on nimennyt oman virkaanastujaispäivänsä suureellisesti ”Kansalliseksi Isänmaallisen Omistautumisen Päiväksi”.

Trumpin vastustajat puolestaan osoittivat viikonloppuna toisenlaista patriotismia täyttämällä kadut mielenosoituksin.

IMG_6496

 

IMG_6476

Protestien ongelmaksi tosin saattaa koitua se, etteivät ne muuta mitään. Trumpin karnevalistinen ilkkuminen on varmasti terapeuttista hetken, mutta mitä sen jälkeen? Trump on jo haastettu oikeuteen pariinkin kertaan, mutta hänellä on melkoinen koneisto suojanaan.

Ainakin yksi uusi maali oppositiolla jo on. Conway ilmoitti viikonloppuna, että Trump ei aio julkistaa jatkossakaan verotietojaan, koska ”kansaa ei kiinnosta”.

IMG_6519

Niinpä huhtikuuksi, juuri veroilmoitusten jättöpäivää ennen, on suunnitteilla Naisten marssin kaltainen massamielenosoitus, jonka viestinä on, että kyllä muuten kiinnostaa.

Viime viikolla tehdyn kyselyn mukaan 74% amerikkalaisista näkee, että Trumpin tulisi julkistaa verotietonsa, jotta ihmiset tietäisivät hänen kytköksistään sekä kotimaassa että ulkomailla.

IMG_1058Vannon, että jos Trump todella julkistaa verotietonsa, vaihdan kanavaa ja ryhdyn kuuntelemaan Hair Nationia. Niillä on tuollainen kivan oranssi hahmokin logossaan.

Tuo tosin saattoi olla sellainen vaihtoehtoinen lupaus.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *