Trumpistan
Trumpistan

Valehteleminen kannattaa aina

Jos media kertoo Donald Trumpin valehtelevan, 56 prosenttia Trumpin kannattajista uskoo, että Trump puhuu silti totta, 38 prosenttia näkee, että riippuu asiayhteydestä ja vain 2 prosenttia uskoo suoraan, että media kertoo totuuden.

Näin kertoo tuore Huffington Postin tekemä kysely.

http://www.huffingtonpost.com/entry/donald-trump-voters-news-media_us_5846b35ce4b028b323392b89?section=us_politics

Trumpin systemaattinen median parjaaminen on siis tuottanut tulosta. Hän on saanut iskostettua suuren kansanosan päähän käsityksen siitä, että hän on oikeassa vaikka valehtelee jatkuvasti.

Trumpin kampanja on todella ollut voimakas ja tehokas, sillä toimittajien saamista tappouhkauksista on tullut arkipäivää ja luottamus kaikkiin tiedotusvälineisiin on murentunut.

Viimeksi tällä viikolla Trump twiittasi, että media on jopa syypää hänen pakkomielteiseen twiittaamiseensa.

img_0774Trumpin mielessä median tehtävänä olisi ilmeisesti toimia kritiikittömänä kaiuttimena hänen väitteilleen. Jos Trump sanoo maan olevan pannukakku, median olisi toistettava vain nämä sanat, ei lisättävä mitään kontekstia tai esimerkiksi tieteellisiä faktoja. Muuten media on epäreilu.

Tässä kansan luottamuksessa olisi järkeä, jos puhuisimme arvostetusta ja luotettavasta henkilöstä, jolle valehtelu olisi merkittävä poikkeama aiempaan käytökseen.

Kyse on kuitenkin Yhdysvaltain poliittisen historian systemaattisimmasta valehtelijasta, jonka kampanjan väitteistä 70 prosenttia oli epätosia ja vain 4% täysin totta.

Jos joku asia on viimeisen puolentoista vuoden vaalimyllytyksen aikana tullut aukottomasti todistettua, se on että Donald Trump valehtelee. Faktoilla vain tuntuu vuoden 2016 Yhdysvalloissa olevan kovin vähän merkitystä.img_0775

Suomessa tuoreista PISA-tuloksista huolestuttiin, koska alueelliset erot olivat niin suuria. Trump ei paljon PISA:sta ole twiittaillut, vaikka tilanne on sama täälläkin ja tulokset maanlaajuisesti selvästi heikommat. Yhdysvalloissa on 30 miljoonaa lukutaidotonta aikuista, mutta sitäkin enemmän niitä, joille luetun ymmärtäminen on vaikeaa.

Kenties äänestäjäkunnan sivistäminen ei silti ole ensimmäisenä uuden hallinnon prioriteettilistalla, sillä koulutetut ja kriittiset ihmiset eivät Trumpia tue. Koulutuksesta onkin tullut merkittävä poliittinen jakolinja.

img_0776

Kuvassa on osavaltiot laitettu järjestykseen suoritettujen korkeakoulututkintojen mukaan. Siniset osavaltiot äänestivät Clintonia, punaiset Trumpia.

On selvää, mihin Trump on valheillaan ja mediajahdillaan pyrkinyt. Selvää myös on, että sama tahti jatkuu myös presidenttinä. Epäselvää sen sijaan on, miksi kymmenet miljoonat uskovat kaiken tuon. Miten ihmeessä ihmiset eivät erota tai halua erottaa täyttä paskapuhetta totuudesta tai edes kaipaa mitään todisteita tai näyttöä villien väitteiden tueksi? Esimerkiksi netissä levinnyt Pizzagate olisi ihan koomisen huono salaliittoteoria, ellei se olisi jo johtanut ammuskeluun ja tappouhkauksiin. Ja edelleen ihmiset uskovat siihen, ja todisteeksi riittää, että googlesta löytyy kamaa.

Kenties Donald Trumpin keskeisin tietolähde (myös Pizzagatea levittänyt) Alex Jones on oikeassa. Ehkä hallitus todella aivopesee kansalaisia laittamalla fluoria juomaveteen.

Trump ei käytä ulkoministeriön taustapapereita hyväkseen, eikä jaksa käydä kuuntelemassa raportteja kansallisesta turvallisuudesta, mutta hänellä on aina aikaa Infowars-sivustoa pyörittävälle Jonesille, jonka mainetta Trump on kehunut mahtavaksi.

https://www.youtube.com/watch?v=5Iv2xYHBkXk

https://www.youtube.com/watch?v=pDZR-t0Vr7E

https://www.youtube.com/watch?v=oGgN-uk5o9w&index=6&list=RD_HJA7n8My6M

https://www.youtube.com/watch?v=3LCrFhIMHWk&list=RD_HJA7n8My6M&index=4

 1. Paavo O

  PolitiFactin tuloksiin voi kai syystä suhtautua epäilyksellä. Ainakaan ei pitäisi antaa yhtään aseita paranoialle mediaa kohtaan

  https://www.currentaffairs.org/2016/08/why-politifact-truefalse-percentages-are-meaningless

  https://www.currentaffairs.org/2016/12/the-necessity-of-credibility

  1. janne

   CNN:n toimittaja te käytätte tätä hilary propaganda sivustoa aina lähteenänne joka on todisteavasti valeuutis sivusto nykyään johon ei luota kukaan ja syystäkin
   Trey Gowdy Dismantles Every Hillary Clinton Lie

   Sean Hannity DESTROYS CNN, ”You Have Been Exposed As Fake News”

   Best Compilation- People Who Laughed at TRUMP…and said he would never be President – FUNNY!

   709 274 näyttökertaa
   Anderson Cooper Calls Project Veritas Action Videos ”Damning”

   miten voit syytää infowarsia vale sivustoksi kun he käytävät tietolähteenään tätä vaseman puolen valtamediaa miksi Donald voitti vaikka valtamedia haukkui koko kampanjan ajan häntä
   siksi että ihmiset eivät uskoneet valtamedian valheita
   mikset kerro CNN mustamaalaus kampanjasta ostetuista häiriköistä
   pedofili syytöksistä kongressi kuulumisien hilaryn valehtelusta demokraatien korruptiosta
   ja sinä väität että ihmiset ovat tyhmiä ja valtamedia mukamas ei ole syylinen omaan luottamuspulaansa aiheesta
   te ette puhu mitään Thrumpin hallinon politiikasta niin kuin ei CNN kään heidän ainoa puheenaihe on syylistää rasisteiksi samat ihmiset jotka äänestivät tumman Obman kaksikertaa presidentiksi
   oliskiohan demokraatien harjoitama poliitkka syy tyytymätömyyteen johon halutiin muutos mitä te valtamedian toimiat ette myönnä niin kuin ette vaalitulosta
   aivan käsitämätömiä syytöksiä vaalituloksen manipuloinista kun Thrumh puhui asiasta Syystäkin se oli mahdontonta
   kun vihreiden edustaja sitä epäille takki kääntyy ihmeeliellä tavalla ja se onkin mahdolista pelkää valtamedian kampitusta johon edeleenkään kukaan täysijärkinen ihminen usko usassa selitys on että he eivät kunioita vaalitulosta piste
   Jill Stein is a Complete Idiot

   The Truth About Fake News

   Dear Mainstream Media

   Vastaa

   Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *