Valkoisen talon kokoinen valhe

FullSizeRenderDonald Trump on täydellisessä epäloogisuudessaan lähes looginen. Ja patologisessa epärehellisyydessäänkin tuntuu aina paljastavan jotain. Yleensä hän aina haukkuu muita juuri niistä synneistä, joihin on itse syyllistynyt.

No, You Are The Puppet!

Keskiviikkona hän avasi suurieleisesti vaalien riippumattomuutta ja koskemattomuutta tutkivan komitean työn ja syytti kovin sanoin niitä osavaltioita, jotka eivät ole halunneet komitean työtä auttaa. Monet osavaltiot pitävät komitean työtä täytenä rahanhukkana, kun lukuisat aiemmat tutkimukset ovat todenneet, että laajamittaista vaalivilppiä ei Yhdysvalloissa esiinny.

Periaatteellisella tasolla osavaltiot myös kritisoivat sitä, että Trump vaatii luovuttamaan arkaluontoisia henkilötietoja vain siksi, että haluaa jotenkin legitimoida järjettömän väitteensä miljoonista laittomista äänestäjistä, joiden turvin Hillary Clinton sai presidentinvaaleissa Trumpia enemmän ääniä. Osa myös uskoo, että tietoja pyritään käyttämään äänestäjärekisterien manipulointiin. Yhdysvalloissa kun osavaltiot järjestävät omat vaalinsa, eikä valtakunnallista rekisteriä ole olemassakaan.

”Täytyy kysyä, mikä ihme on heidän huolensa, sillä ainahan jotain on”, Trump sanoi vihjaten johonkin salailuun.

 

Tämä siis mieheltä, joka ei paljasta verotietojaan, taloudellisia kytköksiään, tapaamisiaan tai mitään, mikä ei vuoda muuta kautta julkisuuteen ja salaa kaiken, minkä suinkin voi.

FullSizeRenderKentukyn johtava vaaliviranomainen vastasi CNN:n haastattelussa Trumpin vihjailuun ihan suoraan.

-Emme halua, että Kentukyn miljoonien äänestäjien tiedot päätyvät Vladimir Putinin käsiin.

Näin paljon luottoa niin sanotulla presidentillä on.

Trumpin hallinnon vainoharhaisuudesta ja epärehellisyydestä kertoo kaiken tarpeellisen se, että komitean varapuheenjohtaja ja käytännön työn vetäjä Kris Kobach meni vielä tänään, kahdeksan kuukautta vaalien jälkeen, sanomaan, että emme ehkä koskaan saa tietää saiko Clinton enemmän ääniä kuin Trump.

Kyllä tiedämme. Kyllä sai, lähes kolme miljoonaa ääntä enemmän. Ne äänet laskettiin. Ja samalla logiikallahan voisi sanoa, että emme koskaan saa tietää, saiko Trump enemmän valitsijamiehiä kuin Clinton. Tai voittiko Trump edes republikaanien esivaaleja. Ehkä ihan kaikki on valetta?

Tämä jorina on vain yksi sairas esimerkki Trumpin tavasta suhtautua tosiasioihin. Hänen egonsa hiveleminen menee kaiken muun ohi ja hän on valmis valehtelemaan koska tahansa, mistä tahansa. Hän olisi halunnut olla äänikuningas ja suositumpi kuin on. Ja nyt hän haluaa vääntää tilastot näyttämään, että näin todella tapahtui.

FullSizeRender

Niinpä olikin melko huvittavaa, kun Trump taas kerran lähestyi kannattajiaan ja kertoi median olevan todellinen vihollinen. Tällä kertaa kaikille rahaa hänen kampanjaansa lahjoittaville annetaan jopa puskuritarra, jossa luvataan taistella valeuutisia vastaan.

Vitsaus sinänsä on todellinen ja kampanja kannatettava. Projektin tosin pitäisi alkaa aikamme suurimmasta valetehtaasta – Trumpista itsestään.

 

 

 

 

 

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *