Washingtonin kirous

IMG_0006Yhdysvaltain pääkaupunki tuntuu olevan kirottu paikka. Enkä nyt puhu politiikasta.

Neljässä suurimassa urheilun ammattilaissarjassa Washingtonilla on edustus jokaisessa, mutta menestys uupuu kuin moraalinen selkäranka Donald Trumpin Valkoisesta talosta.

Vuosina 1992-2016 pääkaupungin joukkueilla oli koripallossa, baseballissa, jääkiekossa ja amerikkalaisessa jalkapallossa 86 mahdollisuutta selvitä lajissaan neljän parhaan joukkoon. Tässä ne onnistuivat kerran. Mestaruuksia ei ole kuulunut.

Pääasiassa kyse on ollut toki siitä, että joukkueet ovat olleet sysisurkeita, mutta etenkin jääkiekkoseura Washington Capitalsin otteet ovat olleet myös niin epäonnisia, että legenda Washingtonin kirouksesta on saanut nostetta.

Eilen päälehti Washington Post julkaisi aiheesta kattavan jutun, ja povasi kirouksen vihdoin häviävän. Se nimesi kirouksen D.C. Sport Trolliksi ja kuvitti sen punaiseksi peikkomaiseksi hahmoksi.

”Nämä ovat kovia aikoja Washingtonin Trollille, joka on vuosia lymyillyt kaupungin siltojen alla, peloitellut urheilufaneja varoituksillaan ja fatalistisilla solvauksillaan ja kirkunut heidän epäonnisista, ei-aivan-tarpeeksi-hyvistä, tai jopa suorastaan kammottavista ammattilaisjoukkueistaan. Neljännesvuosisadan asiat ovat menneet Trollin mielen mukaan, mutta nyt ruma vanha sielu on huolissaan. Jopa Trolleilla on painajaisensa ja hänen painajaisensa ovat toteutumassa.”

Illalla kaupungin keskustassa Verizon Centerissä pelattiin seitsemäs ja ratkaiseva ottelu runkosarjan voittaneen Capitalsin ja hallitsevan mestarin Pittsburgh Penguinsin välillä. Syy optimismiin oli siinä, että runkosarjan kahdesti peräkkäin voittanut Caps oli noussut ottelusarjassa 1-3 -tilanteesta tasoihin, peli kulki ja joukkue pelasi kotiareenallaan. Yleinen tulkinta oli, että joukkue on paras vuosikymmeniin ja nyt vihdoin ehkä natsaa.

Epävarmuutta taas toi se, että perinteisesti Washington ei Pittsburghia voita ja tilastot vastaavista tilanteista olivat synkät.

IMG_6511No, ärsytetty trolli kömpi siltojen alta ja lamaannutti kotijoukkueen pelin jälleen kerran. Pittsburgh voitti 2-0 ja jatkaa pelejään.

Samaan aikaan Washingtonin koripallojoukkue Wizards hävisi Bostonissa ja on omassa sarjassaan tappiolla 2-3 ja yhden tappion päässä kesälomasta.

Kuten Trumpin kannattajat, myös washingtonilaiset penkkiurheilijat kysyvät edelleen – milloin se voittaminen oikein alkaa??

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *