Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Fermin paradoksi eli missä he ovat?

Vieraita ulkoavaruudesta väitetään nähdyn jatkuvasti, ovatpa jotkut jopa ystävystyneet heidän kanssaan. Jostain kumman syystä minä en ole heitä nähnyt.  Jos jossain maailmankaikkeudessa majaansa pitävä superkehittynyt sivilisaatio lähettää yhden siirtokunnan vaikkapa kerran vuosisadassa ja nämä siirtokunnat jatkavat samalla tavalla, niin siirtokuntien määrä kasvaa eksponentiaalisesti 1, 2, 4, 8, 16 jne.  Jos tätä on jatkunut jo vuosimiljoonia, niin avaruuden jokaisen kolkan pitäisi olla jo heidän asuttamansa. Missä he sitten ovat?

Jos heitä vaeltaa ympäri avaruutta ja tuon tuosta piipahtaa myös maapallolla, niin miksi he toimivat järjettömästi esittäytymällä yleensä jollekin perämetsien kylähullulle? Ja miksi heidän viestinsä ihmiskunnalle on niinkin mitätön kuin kehoitus rauhaan ja luonnonsuojeluun? Kannattaako mokoman itsestäänselvyyden takia matkustaa valtavia välimatkoja?

Jos minä olisin ylivoimaisen älykäs avaruusmatkaaja, niin laskeutuisin suoraan Washingtoniin Valkoisen Talon nurmikolle tai Pekingin Taivaallisen rauhan aukiolle median edessä ja kertoisin jonkin todella viisaan viestin. Lakkaan hymähtelemästä ufojutuille vasta sitten, kun tämä tapahtuu.