Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Peruutettu maailmanloppu

Eilen Jim-kanava näytti uusintana suosikkidokumenttini maailmanlopusta, joka vanhan mayakalenterin mukaan tulee vuorenvarmasti joulukuussa 2012. Suosikkini tämä dokumentti on yhdessä monien kaltaistensa kanssa siksi, että se on ihastuttavaa sekametelisoppaa, jossa kaikki mahdollinen huuhaatiede ja hörhöusomukset on yhdistetty näennäisen loogiseksi kokonaisuudeksi. Logiikan ja tiedon aukkopaikat yhdistetään aasinsilloilla tai sivuutetaan kokonaan.

Dokumentti yhdistää mayakalenterin, muinaiset egyptiläiset salatieteet, kaikki vanhat kirjoitukset, Nostradamuksen ennustukset, astrologian, alkemistien elohopeahöyryiset höpinät, vapaamuurareiden salatiedot ja jopa Einsteinin teoriat ällistyttäväksi kokonaisuudeksi, joka kuitenkin on erinomaista viihdettä.

Tänään sanomalehti Karjalainen julkaisi kuitenkin ikävän uutisen maailmanloppuun uskoville: maailmanloppu on peruutettu. Joukko kalifornialaisia tutkijoita on tullut juuri siihen tulokseen, jota olen aina epäillytkin. Kukaan ei osaa lukea sitä mayakalenteria. Sen ja nykyisen kalenterin synkronoinnissa käytetyt laskentakaavat huojuvat kuin korttitalo. Edes keskiajalla tunnettuja astronomisia tapahtumia ei ole pystytty kunnolla yhdistämään mayakalenteriin. Maailmanlopun ajankohta on tutkijoiden mukaan voitu ohittaa jo sata vuotta sitten tai sitten se tulee vasta sadan vuoden kuluttua.

Maailma on väärällään erilaisia uskomuksia ja lisää tulee koko ajan tuutin täydeltä. Kyllä tekin tiedätte, että WTC:n iskun teki USA:n hallitus ja Nasan Suomessa lentokoneilla tekemä sadetutkimus on hämäystä, jonka varjolla ilmakehään suihkutetaan erilaisia myrkyllisiä kemikaaleja. Kuun pimeällä puolella on muukalaisten ja ihmiskunnan yhteisenä projektina toteuttama siirtokunta, suuret rokotuskampanjat toteuttaa salainen maailmanhallitus köyhien tappamiseksi ja vapaamuurari-illuminaatit syövät pikkulapsia. Suomen pohjavesivaratkin ollaan salaa myymässä ulkomaalaisille keinottelijoille. Joka ei usko näihin salaliittoihin, on joko itse osa sitä salaliittoa tai sitten vapaamuurareiden tyhmistävän aivopesun uhri.

Minä en ole osa salaliittoa, joten minut lienee aivopesty. Näin siksi, että minä kummastelen salaliittoihin ja maailmanlopun teorioihin uskovia. Eniten minua ihmetyttää se, että yleensä sama ihminen uskoo useampaan kuin yhteen outoon teoriaan. Onpa sellaisiakin, jotka poikkeuksetta uskovat niihin kaikkiin.

Ihmisellä on ikiaikainen halu ja tarve selittää ympäröivää maailmaa. Jos oikeaa tietoa ei ole saatavilla, se ei ole ihan peruskoulupohjalta avautuvaa tai on muuten vain liian tylsää, se korvataan helposti omaksuttavilla mystisillä teorioilla. Ne ovat paljon jännittävämmän tuntuisia ja aina on mukavaa epäillä maailman mahtimiesten suunnittelevan ilkeissä salaismenoissaan kaikenlaista hirmuista ihmiskunnan pään menoksi.

En minä halua kiistää kenenkään oikeutta uskomuksiinsa. Jokainen muovaa oman maailmankuvansa, eikä minun todellisuuteni ole yhtään sen oikeampi kuin kenenkään muunkaan. Jotenkin vain tuntuu siltä, että mahtaa olla hirveää elää sellaisessa maailmassa, jossa koko ajan täytyy etsiä ja löytää uusia todisteita maailmanlopusta, salaliitoista, Ilmestyskirjan enteistä ja kaikesta muusta kamalasta. Näistä asioista eläville ns. tutkijoille asia on tietenkin toinen, koska heidän kirjansa myyvät hyvin.