Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Keskustelun taso

Minulta kysytään joskus, miksi julkaisen juttujani tällä melkoisen tuntemattomalla blogisivulla sen sijaan, että hankkisin useampia lukijoita jonkin valtamedian ilmaisilla blogipalstoilla. Syy on ero keskustelun ja keskustelijoiden tasossa. Katsokaapa vaikka, millaista palautetta fb-kaverini Anu Palosaari saa jatkuvasti omaan blogiinsa, jota hän kirjoittaa  Uuden Suomen sivustolle. 55565-poliittista-joulurauhaa

Palosaaren ajattelu poikkeaa monilta osiltaan omastani ja mitä ilmeisimmin monen muunkin ajattelusta. Olen lisäksi varsin tietoinen siitä, että Palosaari pärjää näille herjaajille ihan ilman minun apuani. Silti minua inhottaa hänen asiallisten, vaikkakin kärjekkäiden kirjoitustensa saamaa vastaanotto.

Yleensä jo toinen tai viimeistään kolmas ns. kommentoija esittää ilkeänsävyisen mielipiteensä Palosaaren  persoonasta. Osansa saavat niin uskonto kuin ulkonäkökin. Erityisesti hänen ulkonäkönsä tuntuu villitsevän jotkut henkisesti murrosikäiset kiimansekaiseen raivoon. Jos kaunis nainen esittää yksilöllisiä ja perusteltuja ajatuksiaan, on se ilmeisesti jotenkin erityisen ärsyttävää.

Eivät tällaiset kommentoijat oikeastaan ansaitsisi minkäänlaista huomiota. Riittäisi ihan hyvin toteamus, että heidän kohdallaan mainostettu koululaitos on epäonnistunut surkeasti. He ovat oppineet jotenkuten lukemaan ja kirjoittamaan, mutta eivät ollenkaan ymmärtämään. Luultavasti he eivät ymmärrä puoliakaan siitä, mitä Palosaari kirjoittaa.

Sama ala-arvoinen kirjoittelu on ihan tavallista monilla muillakin sivuilla. Koko kommentoinnin perusajatus on joillekin tuntematon. Jos bloggaajan kanssa ollaan eri mieltä asiasta, niin silloin pitää kirjoittaa siitä asiasta oma perusteltu mielipiteensä. Sitä sanotaan sivistyneeksi keskusteluksi. Kirjoittaja ei kaipaa pika-analyysia älykkyydestään, mielenterveydestään, uskonnostaan, elämäntilanteestaan tai ulkonäöstään. Henkisesti alamittaiset voivat keskustella keskenään jollain muulla foorumilla.

Vastoin oletuksia minä en poista koskaan mielipiteistäni poikkeavia kommentteja. Sen sijaan poistan henkilökohtaisuuksiin menevät viestit silloin harvoin, kun niitä ilmestyy. Puhutelkaa miestä, älkää housuja. Lisäksi suurin osa keskusteluista käydään facebookissa, joten siellä kaunaiset tylyttäjät saavat nopeasti vastakaikua asiallisilta kirjoittajilta. Asiallisia on noin 99,9 %.

Jos joku lukijoistani ei vielä ole kaverini facebookissa, niin lähettäkää heti kaveripyyntö. Varmistakaa kuitenkin sivun ”Kuka on Uuninpankkopoika?” kuvasta, että kutsu lähtee oikealle henkilölle. Sakari Timosia on useampia, mutta minun profiilissani on sama kuva kuin tuolla esittelysivullani.