Kansakunnan tila

Koska joku poliittinen haihattelija kuitenkin aloittaa uuden vuoden julistamalla yhtenäisen kansan pyrkimystä yhteisen onnen tavoitteluun, käsken minä tällaisen haaveilijan avaamaan välittömästi silmänsä. Suomi on eriarvoisempi kuin koskaan sitten 1930-luvun ja vastakkainasettelun aika on vasta alkamassa.

Pääministeri Mari Kiviniemi avasi tiedotusvälineille osoittamassaan viestissä poliittisen keskustelun vaatimalla poliittista keskustelua vaalien alla. Itse hän ei sanonut mitään poliittista, koska joku voisi siihen puuttua ja väittää vastaan. Sen sijaan kulissien takana on tehty kovasti työtä kastijaon syventämiseksi entisestään.

Hetemäen verotyöryhmä julkaisi viimeinkin raporttinsa, jota on odotettu kuin Messiaan tulemista. Verokeskustelu on jo pari vuotta tyrehtynyt siihen, että todetaan Hetemäen työryhmän aikanaan esittävän raporttinsa, jonka pohjalta sitten keskustellaan. Ei keskustella, vaan esityksen pahimmat palat toteutetaan sellaisenaan. Suurituloisten verotusta kevennetään ja kulutusverojen osuutta lisätään niin kauan, että lopullisena tavoitteena oleva tasavero toteutuu.

Markkinavoimat ovat jo kauan halunneet päästä käsiksi verovaroihin. Tämän keskustelun avasi viimeinkin vuorineuvos Gustav von Hertzen, joka vaati hallitusohjelmaan kirjattavaksi kaikkien alojen vapauttamisen täysin rajottamattomalle kilpailulle. Yhteiset verovarat tuhlataan nyt turhanpäiväisiin julkisiin palveluihin, kun ne voitaisiin sijoittaa tuottamaan voittoa osakkeenomistajille yksityistämällä kaikki yhteiskunnan toiminnat.

Samaan aikaan puhutaan kauniisti myös köyhistä ja syrjäytyneistä. Tosiasiassa kukaan ei piittaa heidän murheistaan tippaakaan eikä aio tehdä asialle mitään. Puhetta syrjäytyneistä tarvitaan tuottamaan yhtenäisyyden tunnetta niiden välille, jotka itsekin saavat pelätä koko ajan putoamistaan köyhäksi. Kaikkein kovimmalla äänellä julistavat juoppojen työttömien laiskuutta ne, joita itseään saattaa miloin tahansa kohdata työttömys. Näin he pyrkivät helpottamaan omaa ahdistustaan.

Syrjäytynyt on spitaalinen ja sen taudin pelätään tarttuvan. Niinpä yhteiskunta ei ole julistanut sotaa köyhyyttä, vaan sodan köyhiä vastaan. Köyhien käytöshäiriöt eivät johdu enää köyhyydestä, vaan köyhyys huonosta käytöksestä.

Suurinta osaa kansasta ei politiikka kiinnosta tippaakaan, koska he eivät siitä mitään ymmärrä eivätkä haluakaan ymmärtää. Vaaleissa äänestetään massan mukana suosituimpia suomalaisia kuten Idols-kilpailuissa konsanaan. Ennakkosuosikki on kokoomus, joten mielipidemittaukset osoittavat sen olevan jatkuvasti suurin puolue. Massan mukana on hyvä äänestää voittajaa ja tuntea kuuluvansa oikeaan porukkaan. Perussuomalaisten nousu on puolueen puheenjohtajan sisällöttömien letkautusten ja sananpaukausten varassa.

Toivotan meille kaikille onnea tälle vuodelle. Sitä me totisesti tulemme tarvitsemaan, koska viisaita johtajia emme tule saamaan.

Kommentit (7)
  1. Marja-Riitta
    1.1.2011, 09:20

    Onneen minäkin luotan enemmän kuin johtajiin. Jos joku huomaa olevansa johtaja, hänen pitäisi kauhistua tilaansa.

  2. Jännää jottei Saku riepottele maahanmuuttaja aihetta ollenkaan, vaikka se on jo keltaisessa lehdistössä, muutenkin ihan samaa huttua jota saa lukea vaikka hesarin keskusteluissa.

Kommentointi suljettu.