Hallitusohjelma selkokielellä

Minulla on ikävä tapa ennustaa politiikan tulevaisuutta. Erityisen ikävä tämä tapa on siksi, että ennustukset perustuvat ympäröivään todellisuuteen ja osuvat liian usein kohdalleen. Jos ja kun kokoomus on kevään vaalien suurin voittaja ja hallituksen muodostaja, tulee hallitusohjelma pääpiirteittäin olemaan seuraavanlainen.

Verotus: Progressiivista verotusta alennetaan kautta linjan ja tästä saatava hyöty ohjataan suoraan suurituloisille ja elinkeinoelämälle. Arvonlisävero ja erilaiset kulutusverot tulevat nousemaan niin kauan, että lopullinen tavoite tasaverotus toteutuu. Erilaisia spekulatiivisia veroja vastustetaan ankarasti. Tämä tarkoittaa sitä, että torjutaan ankarasti sellaisia veroja, joita ei ole koskaan ollut aikomustakaan toteuttaa.

Maksut: Kaikki maksut tulevat nousemaan kaikille tasapuolisesti. Tasapuolisuus tarkoittaa tässäkin samaa kuin tasaverotuksessa, eli köyhä maksaa suhteessa enemmän kuin rikas.

Säästöt, tuottavuusohjelma, järkiperäistäminen, byrokratian poistaminen: Nämä kaikki tarkoittavat sitä, että yhteiskunnan avaintoiminnot ulkoistetaan ja kilpailutetaan, jotta markkinavoimat pääsevät suoraan käsiksi verovaroihin. Yhteiskunnan omaisuutta myydään, sikäli kun myytävää vielä löytyy. Lisäksi selvitetään mahdollisuudet muuttaa maksulliseksi terveydenhuollon lisäksi myös peruskoulutus, yliopistot ja kirjastot.

Maanpuolustus: Tavoitteena on ulkoistaa maanpuolustus Natolle. Tätä tuetaan yhteensopivilla ase- ja kalustohankinnoilla. Jos EU-valmiusjoukolle ei ala löytyä koulutusta vastaavaa työtä eli sodankäyntiä, on joukkoihin osallistumisesta luovuttava.

Energiapolitiikka: Hallitus on erittäin huolissaan energian riittävyydestä. Lopputulos on, että lisää ydinvoimaa rakenetaan sen mukaan, mitä teollisuus ja EK käskevät.

Rahoitus: Progressiosta luopuminen romauttaa verotulot pysyvästi. Rahoitus järjestetään ottamalla lisää valtionvelkaa lastenlastenkin maksettavaksi. Kun laskut alkavat langeta maksettaviksi, syytetään kansaa yli varojen elämisestä ja leikataan rajusti valtion menoja. Leikkaus kohdistetaan erityisesti sosiaalitoimeen, terveydenhuoltoon ja vanhustenhuoltoon.

Pidätte tietenkin ennustustani liian synkkänä, mutta sittenpähän näette. Jossain joku laatii koko ajan suunnitelmia.

Kommentit (2)
  1. Tarmo Aaltonen
    3.1.2011, 21:10

    Juuri noin käy, ja osin on jo käynytkin.
    Ainoa vastalääke on, että emme anna kokomustien voittaa vaaleja.
    Siihen meillä on vielä mahdollisuuksia.

  2. Pahoin pelkään, että suuri muutos on vaaleissa saatava jos meinaamme kyseisen skenaarion estää. Pidän sitä niin todennäköisenä. Voi olla jopa alakanttiin.

Kommentointi suljettu.