Toimittaja toimittaa

Toukokuun arki alkoi melkoisilla uutisilla: Osama bin Laden tapettu, Suomeen perustetaan natsipuolue, perussuomalaiset eivät kääntäneet takkia, mutta sosialidemokraatit sen mahdollisesti tekevät. Näiden isojen asioiden ohella Ylen uutisissa kerrottiin myös ohimennen ihan varmana asiana, että Rääkkylän kunnan sosiaali- ja terveystoimi on nyt yksityistetty.

Isot uutiset vaativat sulattelua, mutta tämä Rääkkylää koskeva juttu särähti korvaani pahasti. Toimittaja selosti, että naapurikunnat ovat hakeneet hallinto-oikeudelta Rääkkylälle kieltoa erota kuntayhteistyöstä, mutta tuloksetta.

Tämä toimittaja ei ymmärrä hallintojuridiikasta yhtään mitään. Naapurikunnat hakivat hallinto-oikeudelta Rääkkylän päätökselle täytäntöönpanokieltoa, mutta hallinto-oikeus ei sitä antanut. Tällä päätöksellään oikeus ei ottanut minkäänlaista kantaa itse asiaan, vaan pelkästään yksityistämispäätöksen täytäntöönpanoon. Näin oikeus teki siksi, että se ei ennättänyt ratkaista koko asiaa lopullisesti ennen tätä päivää, jolloin yksityisen toiminta alkoi. Ilman tätä päätöstä ei Rääkkylässä tänään olisi ollut tarjolla terveys- ja sosiaalipalveluja ollenkaan tai sitten niiden tuottajia olisi ollut kaksi.

Hallinto-oikeus tulee käsittelemään yksityistämisen laillisuuden myöhemmin. Vasta sitten ratkaistaan, saako sosiaalitoimen yksityistää vai joutuuko yritys lopettamaan nyt toistaiseksi sallitun toimintansa.

Saatan olla tulossa vanhaksi ja marisevaksi ukoksi, mutta jotenkin toimittajien ammattitaito ja osaaminen tuntuvat jatkuvasti laskevan. Ennen toimittajat perehtyivät asioihin ja kertoivat niistä kunnolla, mutta nykyisin tuntuu tärkeintä olevan etsiä korostettavaksi jokin yksityiskohta, jonka ei tarvitse edes olla totta. Tosiasiathan saattaisivat pilata hyvän uutisen.

Kommentit (5)
  1. Juuan kunnan asiat on ilmeisesti kunnossa kun kirjoituksissasi et ole Juukaa maininnut aikoihin. Hyvähän se on jos niin on.

  2. saku timonen
    2.5.2011, 18:25

    Juuan hallintoelimet ovat viime aikoina pitäneet vähän kokouksia ja käsitelleet vain sellaisia asioita, joissa ei saa aikaan virheitä. Kaikkea seurataan kyllä tarkasti…

Kommentointi suljettu.