Nuorissa on tulevaisuus

Helsingin kokoomusnuorten varapuheenjohtaja Elisa Siekkinen hämmästytti viime viikolla näkemyksillään avioliitosta ja raiskauksesta. Hän ei voi ymmärtää, miten aviomies koskaan voidaan tuomita vaimonsa raiskaamisesta. Miehen tehtävä on elättää vaimonsa ja vaimon on tyydytettävä miehen kaikki seksuaaliset tarpeet milloin tahansa.

Puheenjohtaja Wille Rydmanille tuli kiire sanoutua irti tällaisista puheista. Ne eivät kuulemma edusta kokoomusnuorten virallista kantaa. Kyseessä on sama Wille Rydman, jonka omista puheista Alexander Stubb sanoutui irti pari viikkoa sitten. Rydmanin näkemys vähemmistöjen positiivisesta erityiskohtelusta oli perussuomalaisempi kuin monen perussuomalaisen.

Kokoomusta ei ainakaan voi syyttää mielipiteiden tukahduttamisesta, vaan ajatuksen lento on vapaa. Sen laatu kyllä pistää joskus ihmettelemään. Olen pariinkin otteeseen kirjoittanut joensuulaisen toivon J-P Malisen blogeista, joissa hän pitää valkoisena roskasakkina paitsi työttömiä, niin myös pienipalkkaista säännöllistä työtä puurtavia näköalattomia luusereita. Hänen puheistaan ei puolue ole koskaan sanoutunut irti.

On hyvä tietää jo etukäteen näiden tulevien päättäjien pohjimmaisa ajatuksia. Ei siihen monta vuotta mene, kun nämä ihmiset ovat kiinni vallankahvassa. Siihen mennessä he kyllä oppivat varomaan puheitaan, mutta todelliset ajatukset tuskin muuttuvat. Niinpä tulevaisuuden yhteiskuntaa johtavat häikäilemättömästi menestyvät uusliberalistisesti ajattelevat miehet, jotka pitävät huonommin menestyviä kynnyspuunaan. Heidän kauniit vaimonsa ovat olemassa vain miestensä tarpeita varten.

Maailma on menestyvien eikä muilla ole siihen mitään osaa. Kuten paras koskaan kuulemani poliittinen lausunto erään nuoren tytön suusta kuului: ”Kun sä oot kokoomusnuori, sä voit vetää skumppaa eikä sun tartte sitoo ittees puuhun kiinni kettingillä.”

Kommentit (2)
  1. leena hänninen
    25.6.2011, 17:26

    Nyt veti sanattomaksi. Missä Absurdiassa näitä kasvaa ? Ei kai Amerikassakaan enää nykyisin !

  2. Onneksi on niitä toisenlaisiakin nuoria, todella vahvasti ja eettisesti maaillmaa tiedostavia, kriittisiä ja niin omaa kuin toisenkin ihmisyyttä syvästi kunnioittavia. Sellaisiin tutustuminen luo uskoa paremasta maailmasta ja toivoa ihmiskunnan jalostimisesta ihan oikeasti..

Kommentointi suljettu.