Nokian johtaja

Juuri äsken uutisissa tuli totisesti selväksi, että Esko Aho on Nokian johtaja. Nokian johtaja ei vastaa mihinkään kysymyksiin vanhoista Hiihtoliiton asioista, taannoisesta STT:tä vastaan käydystä vanhingonkorvausoikeudenkäynnistä, dopingoikeudenkäynnistä tai Mika Myllylästä. Nokian johtaja pysyy suutarina lestissään ja käskee toimittajia tekemään samoin.

Kysymykset olivat ymmärrettävästi kiusallisia ja oudossa paikassa esitettyjä, mutta toimittajat tekivät vain työtään eli siis pysyivät siinä lestissään. Sen sijaan Aho olisi yhtä hyvin voinut sanoa, että Nokian johtaja on lain, median kysymysten ja kansan arvostelun yläpuolella. Sen verran tylyä hänen käytöksensä oli.

Koska Nokian johtaja ei vastaa kysymyksiin, muistellaan lyhyesti tapahtumien kulkua. STT uutisoi hiihtäjien käyttäneen kiellettyjä aineita ja siitä närkästyneenä useat henkilöt vaativat vahingonkorvauksia. Esko Aho oli Hiihtoliiton puheenjohtajana ensimmäisten joukossa vaatimassa rahaa maineensa pilaamisesta. Mitään korvauksia hän ei saanut, koska hänen ei katsottu tienneen asioista mitään eikä hän siis voinut kärsiä maineenmenetystäkään.

Kun asia kääntyi päälaelleen ja STT:n uutinen osoittautui todeksi, haastettiin aiemmin vahingonkorvauksia vaatineita oikeuteen perättömästä lausumasta oikeudessa. Ahoa ei syytetty, koska hän ei edelleenkään tiennyt asioista mitään eikä ollut tiennyt puhuvansa oikeudessa perättömiä.

Jos tulkintani ei ole oikea, niin sitten on vain  yksi selitys. Nokian johtaja tosiaan on lain yläpuolella.

Aho on Nokian yhteiskuntasuhteista vastaava johtaja, mutta tiedotusvälineet ilmeisesti eivät kuulu hänen vastuualueeseensa. Mutta selväksi tuli, että Nokian johtaja ei ole vastuussa Hiihtoliiton entisen puheenjohtajan tai entisen pääministerinkään tekemisistä. Kun Nokian johtaja on paikalla, niin silloin hän määrää puheenaiheet.

Kommentit (1)
  1. Jo 90-luvun alussa kun Esko ja Iiro syyttivät ruppokansaa heidän aikaansaamastaan supertyöttömyydestä ja lamasta, kirosimme äijän tyyliä. “Synnin palkka on kuolema” – muilla paitsi hänellä ja muulla eliitillä. Olisi ollut rehellisempää lähettää kaikille köyhille ja takuitten maksajille sinihappokapseli: kuolkaa kun teistä on niin pirusti harmia.
    Sama meno jatkuu ja Eskokin on entisellään.

Kommentointi suljettu.