Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Kukin tavallaan

Jokainen suhtautuu Norjan tapahtumiin omalla tavallaan. Kaikkien yleisin ja odotetuin tapa on ainakin sosiaalisessa mediassa kollektiivisen surun osoittaminen. Itse pidän sitä hiukan ylikorostuneena tunteenilmaisuna, joka ei välttämättä ole aina kovin aitoa. Ei minulla kuitenkaan ole yhtään mitään sitä vastaan, koska se saattaa ihan oikeasti helpottaa ahdistusta. On siinä sekin hyvä puoli, että kaikki osalllistujat ainakin ottavat selvästi kantaa tapahtuneen kaltaista hulluutta vastaan.

Oma lukunsa ovat sitten kaikki ne, joiden maailmakuva on jo tiukasti johonkin suuntaan jumissa. He saavat vahvistusta omille käsityksilleen ihan mistä tahansa maailmalla tapahtuvasta. Ensimmäiset salaliittoteoreetikot ovat jo julkaisseet kirjoituksiaan. Niiden mukaan kaiken takana ovat tietenkin USA, CIA, Israelin salainen palvelu, Bilderberg-seuran uusi maailmajärjestys, pikkulapsia syövät Illuminatit ja kaikki muut tavalliset tahot aina avaruusolioita myöten. Näitä teorioita saamme lukea tulevaisuudessa paljon ja jotkut niistä ovat varmasti ihan ajatuksia herättäviä. Meidän kun on niin vaikea uskoa, että näin hirveän teon takana voi olla yksittäisen ihmisen sairas mieli.

Asehullut ovat kiirehtineet julistamaan vakioteesinsä, jonka mukaan aseet eivät tapa, vaan niitä käyttävät ihmiset. Heidän mukaansa leiriläisten olisi pitänyt olla aseistettuja ihan itsepuolustuksen takia. Olisihan sillä keinolla epäilemättä säästynyt monta ihmishenkeä, mutta mikä on sellainen maailma, jossa jokaisen pitäisi olla koko ajan valmis ampumaan suunnilleen kaikkia?

Ihan oma erityisryhmänsä ovat juuri ne, joiden viiteryhmään tekijä kuului. He ovat tietenkin nationalistisesti ajattelevia monikultturin vihaajia, jotka vastustavat ehdottomasti maahanmuuttoa, vasemmistolaista ajattelua ja islaminuskoa. Tietenkin he vastustavat myös epämääräistä viherpunikkiajattelua, hyysäystä kukkahattutäteineen sekä seksuaalisia vähemmistöjä ja kannattavat isänmaalliseen henkeen perustuvaa vahvaa puolustuskykyä suojeluskuntineen. He eivät katso toisinajattelijoita hyvällä.

Suurin osa tästä joukosta on ymmärtänyt pysyä hiljaa. He eivät missään tapauksessa olisi halunneet mitään tällaista tapahtuvan. He tajuavat luonnostaan, että se porukan heikoin lenkki petti ja joku rupesi toteuttamaan sairaita näkemyksiään ihan oikeasti.

Sitten ovat ne, jotka eivät koskaan opi mitään. He olivat perjantai-iltana lähdössä ristiretkelle islamia vastaan. Kun totuus tekijästä paljastui, he aloittivat vähättelyn ja korostivat tapauksen yksittäistä luonnetta. Samalla he jatkoivat ihan entisellä linjallaan jatkuvaa kiihotustyötään kaikkia mahdollisia vähemmistöjä vastaan.

Eräs outo poliitinen ajattelija julisti, että ei totisesti haluaisi olla nyt Norjan vassareiden housuissa. Tämä ajatus ei minulle auennut, mutta eipä ollut ensimmäinen kerta. Tosiasiassa kohta kukaan ei halua olla näiden äärioikeistolaisiksi sanottujen fanaatikkojen housuissa. On nimittäin ihan varmaa, että heidän kirjoituksiaan tullaan tarkkailemaan suurennuslasilla. Jo on aikakin.