Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Kaartit perusteilla?

Suomessa taidetaan kohta olla vähän samassa tilanteessa kuin ennen sisällissotaa. Äärijärjestöt värväävät jäseniä estoitta ihan sen takia, että vastapuoli järjestäytyy ja todennäköisesti aseistautuu. Syvä epäluottamuksen ilmapiri vallitsee puolin ja toisin. Vähänkään historiaa tuntevia tämä kehitys rupeaa hirvittämään. Juuri näin sisällissotakin alkoi; valko- ja punakaartit alkoivat aseistautua, kun epäilivät vastapuolenkin niin tekevän.

Finnish Defence League FDL on muun Euroopan vastaavien liikkeiden suomalainen vastine. Facebookissa yhteisö on avoin, joten jokainen voi halutessaan lukea siellä olevia kirjoituksia. Esittelytekstinsä mukaan FDL toimii radikaalia islamia vastaan demokraattista oikeusvaltiota kunnioittaen ja sharia-lakia vastustaen. Se ilmoittaa olevansa ehdottomasti ei-rasistinen.

Lyhyt vilkaisu sivulle osoittaa, että FDL toimii ääriradikaalin islamin lisäksi kaikenlaista islamia vastaan. Siellä ei tehdä minkäänlaista eroa islamin eri muotojen suhteen, vaan kaikki muslimit ovat todennäköisiä terroristeja. Suomessa noudatetaan vain Suomen lakia ja kansainvälisiä sopimuksia, joten sharia-lain erikseen vastustaminen kertoo lainsäädännön perusteiden huonosta osaamisesta. Kummastusta herättää myös se, että sivun ylläpitäjät eivät esiinny oikeilla nimillään. He käyttävät agenttityyliin numeroita. Lienevätkö itse huomanneet, että varsinkin jäsen 007 herättää vakavista puheistaan huolimatta myös hilpeyttä ihan vain numerona.

Aseelliseen toimintaan FDL ei yllytä, mutta puheet ovat kovia.

Suojeluskuntia vaaditaan ja on jo kauan vaadittu perustamaan vähän siellä sun täällä. Niitä tarvitaan tietenkin pistämään salaperäinen kulttuurimarxismi ja epämääräinen viherpunikkiaate kuriin. Tästä ovat nokkelimmat kehittäneet myös hyvän bisneksen myymällä ”aitoa” suojeluskuntatavaraa historiankirjansa lukematta jättäneille.

Entäpä sitten vastapuoli? Facebookissa toimii ANTIFA Suomi -niminen porukka. Siihen joukkoon pääsee vain erikseen pyytämällä, joten on tyydyttävä esittelytekstiin. Sen mukaan yhteisö on tarkoitettu antifasisteille, jotka ovat valmiita toimimaan militantisti fasismia ja rasismia vastaan. Ryhmän tarkoituksena on organisoida militanttia antifasistista toimintaa Suomessa sekä tiedottaa ”nasujen” toiminnasta.

Voi hyvä helvetti tätä ihmisten typeryyttä. Pohjantähden Janne Kivivuori oli viisas mies. Hän pysytteli visusti erossa punakaartista ja vastusti aseellista toimintaa äänekkäämmin kuin kukaan muu. Niinpä hän säilytti henkensä myös sisällissodan loppupuhdistuksessa, vaikka moni olisi mielellään hankkiutunut hänestä eroon. Tämä vain pienenä vihjeenä ja selityksenä sille, miksi minua on ihan turha pyytää yhtään minkään vihaporukan jäseneksi.