Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Keskustelua keskustelusta

Viime päivien ns. poliittinen keskustelu ainakin verkkoympäristössä on käynyt suorastaan lapselliseksi. Perussuomalaisten halla-aholainen siipi kaivaa poteroita syvemmiksi ja laukoo sieltä mediakritiikkiä, kun taas heidän vastustajansa yli puoluerajojen tarttuvat jokaiseen sanottuun sanaan. Itse asioista ei keskustella ollenkaan, mutta sitäkin enemmän keskustellaan keskustelemisesta. Kuka saa sanoa, mitä saa sanoa ja missä saa sanoa.

Perussuomalaisten James Hirvisaari julistaa blogissaan, että hän ei keskustele ollenkaan tiedotusvälineiden kanssa. Ne vain vääristelevät hänen sanomisiaan, joten hän keskustelee jatkossa vain bloginsa välityksellä. Kommenteissa eräs häntä kannattava menee pitemmälle ja vaatii osaa mediaa lakkautettavaksi.

– Jos mediataho ei kykene todelliseen työhönsä eli objektiiviseen tiedon välittämiseen, sen toiminta tulee lakkauttaa. Tähän on löydyttävä nyt lainsäädännöllistä tukea, hän paasaa. En uskalla arvaillla, millainen mahtaisi olla tämän ihmisen mieleinen objektiivinen media. Ilmeisesti oma totuus olisi se ainoa objektiivinen totuus. Aika omituista puhetta taholta, joka kaikkein kuuluvimmin vaatii ehdotonta ja rajoittamatonta sananvapautta vaikka nimimerkkien suojissa.

Samaan aikaan Jussi Halla-ahon facebook-profiilissa käydään keskustelua sanoista, joilla voitaisiin korvata nyt puolueen kansanedustajilta kielletty n-sana. Sanotaan nyt heti rehellisyyden nimissä, että Halla-aho ei  tätä keskustelua aloittanut eikä ole siihen osallistunut. Kaikkien halukkaiden ihmeteltävänä se siellä näkyy kuitenkin olevan.

Tuntuu ihan siltä, että nämä tietyt henkilöt eivät ole ymmärtäneet vaalien olevan ohi. Heidät on valittu eduskuntaan päättämään yhteisistä asioista, joten kansalaisilla olisi oikeus odottaa heiltä poliittista keskustelua tärkeistä asioista. Sen sijaan he käyvät edelleen vaalikampanjaa ja hyökkäävät median kimppuun. Eikö niitä parannusehdotuksia asioihin oikeasti ollutkaan ja onko tarkoitus vain haastaa jatkuvasti riitaa?

Vastapuoli ei ansaitse sen suurempaa kiitosta. Ei ole erityisen rakentavaa etsiä joka ikistä sanottua ja kirjoitettua sanaa ja riepotella sitä julkisuudessa. Jos jotkut haluavat käydä keskenään sellaista keskustelua, jonka taso alittaa peruskoulun välituntipuheiden tason, niin käykööt. Minä alan saada tästä keskustelusta tarpeekseni ja odotan, että saan kuulla jotain etäisesti politiikkaa muistuttavaa.