Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Palvelukseen halutaan

Olenkin jo odotellut, milloin joku keksii vaatia rahaa työnhakijalta siitä hyvästä, että ottaa hänet töihin. Nyt sellainen epeli on ilmestynyt, ja vieläpä TE-toimiston viralliselle työpaikkailmoitusten sivulle. Lukekaapa huolella tämä ilmoitus:Job.do?lang=fi&jobID=7823402&index=5&anchor=7823402

Mahtavan yritysidean saanut ”työnantaja” siis etsii palvelukseensa mielellään korkeakoulutettua toimittajaa tai sisällöntuottajaa. Tämän tehtävänä on artikkelien kirjoittaminen, keskustelun seuraaminen ja moderointi. Suomeksi tämä tarkoittaa ihan tavallista blogin kirjoittamista, jota tuhannet ihmiset tekevät päivittäin.

”Minä hoidan sivusto teknisen ylläpidon, ohjelmoinnin, verkkosivun rakentamisen, hakukoneoptimoinnin sekä mainostuksen”, lupaa yrittäjä. Ilmeisesti ainakin kielenhuolto jää kokonaan bloggaajan omalle vastuulle. Tätä sivuston teknistä ylläpitoa muuten jokainen ilmaisblogi tekee ilmaiseksi, esimerkkinä vaikkapa tämä sivusto, jolle itse kirjoitan.

Työpaikka edellyttää muutaman vuoden sitoutumista projektiin ja noin tuhannen euron alkupääoman sijoittamista. Mitään tuottoa ei ole luvassa vähään aikaan ainakaan näille sisällöntuottajille, mutta tulevaisuudessa rahaa on mahdollisesti luvassa muillekin kuin sivuston perustajalle.

Saattaahan tällainen touhu periaatteessa joskus tuottaakin jotain kirjoittajille. Epäilen kuitenkin, että tätä sivustoa ei koskaan perusteta. Koko ilmoitushan on suomennettavissa suunnilleen näin: Maksa minulle tuhat euroa, niin pääset kirjoittamaan ilmaiseksi blogia, joka tuottaa minulle jopa tuhansia euroja kukaudessa.

Näitä TE-toimiston työpaikkailmoitussivuja ei taida seurata tai moderoida kukaan.