Freddy ja Demla

Kotkalainen perussuomalainen kaupunginvaltuutettu Freddy van Wonterghem saa syytteen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Syytteen perusteena oleva van Wonterghemin blogikirjoituksen sisältö lienee yleisessä tiedossa, joten ei siitä sen enempää. Syyttäjä ja oikeuslaitos tehkööt työnsä ja lopputulos on aikanaan kaikkien nähtävillä.

Oli oikeastaan ihan odotettavissa, että asian ympärille nousee jonkinlainen väärinymmärretyn sananvapauden kansanliike. Sellainen on ainakin facebookiin ilmestynyt ryhmä Pro Freddy van Wonterghem oikeuslaitoksen mielipideväkivaltaa vastaan. Siellä julistetaan tätä sananvapauden pyhää sanomaa sellaisin äänenpainoin, että on aivan turha yrittää puhua siellä järkeä. Järkeä olisi vaikkapa kertoa, että sananvapaus on lain mukaan ennalta rajoittamaton, mutta jälkikäteen sanomisistaan voi joutua vastuuseen.

Itse en edes harkinnut ryhmään liittymistä sen jälkeen, kun luin muutamia kannanottoja. Eräskin kirjoittaja lupasi mennä lyömään maahanmuuttajaa pesäpallomailalla päähän, niin tulee oikeaa tuomitsemisen aihetta. Höyrypäät ovat höyrypäitä ja häpäisevät vain itsensä.

Saahan sitä perustaa kaikenlaisia fb-ryhmiä, ei siinä mitään. Kannattaisi kuitenkin muistaa, että käräjäoikeus ei ole mikään demokraattinen päätöksentekoelin. Siihen ei voi eikä saa vaikuttaa mikään kansanliike, politiikka eikä ylipäänsä mikään ulkopuolinen taho. Sellaista vaikutusmahdollisuutta ei ole kansanedustajilla, ministereillä eikä edes Tasavallan Presidentillä, jostain kansanliikkeestä puhumattakaan. Tuomioistuinlaitos on riippumaton.

Toinen ryhmän johtava teema näkyy olevan, että stalinistisen Demlan miehittämän tuomioistuinlaitoksen poliittiset syyttäjät ja tuomarit hyökkäävät sananvapautta vastaan tarkoituksenaan tehdä kommunistinen vallankumous. Tietyt piirit ylläpitävät tällaista vainoharhaista asetelmaa ymmärtämättä ollenkaan, mistä puhuvat. On ilmeisesti mukava kehitellä hirveitä salaliittoteorioita.

Tiedän minä senkin, mistä nämä harhaluulot ovat peräisin. Olen monta kertaa kysynyt tälle ajattelulle perusteluja, ja aina minulle on tarjottu tätä linkkiä:demla-oikeusvaltion-tuho

Tällaista nimimerkin suojassa suollettua höpinää uskoo vain täydellinen pöhkö, jolla ei ole mitään tietoa maamme juristikunnasta, tuomioistuinlaitoksesta tai edes yhdistystoiminnasta. Sen sijaan vaaditaan vankka usko salaliittoteorioihin. Eihän näiden viininhuuruisten orgioiden kuvauksista maaimavalloitussuunnitelmineen puutu mitään muuta kuin pikkulapsien syöminen. Varmaan sitäkin tapahtuu.

Juristit yleensä lienevät yksi konservatiivisimmista ammattikunnista. En tiedä, kuinka monta prosenttia lakimieskunnasta kuuluu Demlaan, mutta määrän täytyy olla minimaalinen. Vaikka määrä olisi olettamaani suurempikin, niin ei jollain yhdistyksellä voi olla mitään sananvaltaa tuomioistuinlaitokseen.Tämä salaperäinen Octavius on rakentanut oikein mallikkaan olkiukon, jonka kimppuun sitten innolla hyökätään.

Itse kyllä epäilen, että tällaisen tekstin kirjoittajalla ja sitä levittävillä on korkeintaan syytetyn penkiltä saatua kokemusta maamme juristikunnasta. Sen verran kaunaista ja harhaluuloista kirjoittelu on.

Kommentit (2)
  1. Tämä ei taida olla kuitenkaan kovin iso juttu, koska esim. sellainen merkittävä medium kuin Uusi Suomi ei ole katsonut sitä uutisen arvoiseksi.

    Po. verkkolehdykän Puheenvuorot ovat kuitenkin jälleen kerran ”mielenkiintoista” luettavaa. Erityisesti minua jälleen kerran hämmentää se, että moni kirjoittaja on selvästi sitä mieltä, että suomalainen oikeusjärjestelmä ja -laitos ei saisi olla saudilaista parempi. No, ihan miten vain, kuten sitä sanotaan.

  2. ”Piirsin” kuvan aiheeseen – etenkin van Vontergheimin puolustuspuheenvuoroon Usarissa – liittyen.

    http://img190.imageshack.us/img190/4271/whatmeworry.jpg

Kommentointi suljettu.