Kännissä ja mielijohteesta

Joku murtautui Kansallisen Vastarinnan jäsenhakemussivulle ja hakijoiden nimet levisivät nopeasti julkisuuteen. Joukko koostui enimmäkseen tuntemattomista nuorista miehistä, mutta löytyipä sieltä kaksi sellaista, jotka jo joutuivat vastaamaan kiusallisiin kysymyksiin.

Toinen oli Oulun perussuomalaisten hallituksen varajäsen ja Limingan entinen kunnanvaltuutettu Tuomas Okkonen. Hän oli lisännyt hakemukseensa salaperäisen kuuloisen viestin: Kun kuulet, mitä me ollaan suunniteltu, niin samaa kuoppaa kaivetaan. Hän myös ilmoitti haluavansa pitää jäsenyytensä vähän aikaa salassa, mutta ei enää kovin kauan.

Toinen oli vielä vakavampi tapaus, nimittäin kansanedustaja Juho Eerolan (ps) avustaja Ulla Pyysalo. Hän kunnostautui muutama kuukausi sitten Jani Toivolasta kertomallaan rasistisella vitsillä. Facebookin profiilikuvassa hän pitelee kömpelösti rynnäkkökivääriltä näyttävää asetta.

Mikä on tämä merkillinen Kansallinen Vastarinta ja mihin se pyrkii?  Se on  avoimen natsihenkinen ja rasistinen järjestö. Sen oman julistuksen mukaan on perustettava uusi kansallissosialistinen tasavalta, joka muodostuu Suomesta, Ruotsista, Norjasta, Tanskasta ja Islannista sekä mahdollisesti Baltian maista. Nämä alueet muodostavat luontevan rodullisen ja kulttuurillisen alueen, jonka olemassaolon uusi valtio turvaa.

Uusi valtio nojaa valtansa voimaan, armeijamalliseen hierarkiaan, kurinalaisuuteen, uskollisuuteen ja ennen kaikkea johtajaan, jota tavallinen ihminen ei pysty heti kyseenalaistamaan. Nykyisen demokratiakäsitteen kannattaja kannattaa samalla myös mm. homojen avioliitto- ja adoptio-oikeutta, siionistista finanssiplutokratiaa sekä kansainvälistä yläluokkaa. Arjalaiset ihmiset pyritään nykyisin muuttamaan ajattelemattomiksi, mutta asiat muuttuvat. Tulevaisuudessa on vain yksi valtapuolue, Nationalsocialistisk Orden NSO, jonka johtavat jäsenet tulevat muodostamaan korkeimman senaatin, joka valitsee johtajan ja toimii hänen neuvonantajanaan.

Näille jäsenhakemuksensa lähettäneille tuli kiire selitellä tekemisiään, koska kiistäminen ei enää mitenkään onnistunut. Okkonen sanoi hakeneensa jäseneksi vuosia sitten kännissä ja peruneensa hakemuksen heti selvittyään. Jos kuitenkin hänen hakemuksessa kertomansa ikä on oikein, niin hakemus on lähetetty vain muutama kuukausi sitten.

Pyysalo kertoi jättäneensä jäsenhakemuksen hetken mielijohteesta, ihan pelkästä päähänpistosta. Hän sanoi, että ei lukenut tarkemmin Kansallisen Vastarinnan ohjelmaa, mutta se vaikutti hyvältä. Sillä tavalla. Onkohan kansanedustajan avustajalla useinkin tapana tehdä tärkeitä päätöksiä silmät ummessa ja hetken mielijohteesta?

Tämä ei ole enää hauskaa. Kansallinen Vastarinta pyrkii avoimesti syrjäyttämään demokratian vaikka väkivalloin ja perustamaan sen tilalle armeijamallisen hierarkisesti toimivan johtajavaltion. Ei tällaiseen järjestöön haeta jäseneksi kännissä tai päähänpistosta. Jos joku niin tekee, niin hänen arvostelukykynsä on olematon.

Kommentit (12)
  1. Enoch Nitti
    1.11.2011, 05:03

    järjestö elää merkillisessä rinnakkaistodellisuudessa, jonne ei kovin monella ole pääsyä

  2. Jiri Keronen
    1.11.2011, 10:09

    Kansallinen Vastarinta on parin dorkan “uusnatsin” läppäporukka, joka kirjoittelee “taistelupäiväkirjoja” siitä, kun he liimaavat lähiöiden seinille julisteita. He ovat suurin piirtein yhtä varteenotettavia vallankumouksellisia kuin hengen pidättäminen on varteenotettava keino vapauttaa Tiibet. Juuri tuollaiset porukat ovat niitä, joihin haetaan jäseneksi läpällä ja kännissä.

Kommentointi suljettu.