Kun rikas puhuu

Björn Wahlroos on kuulemma hämmästyttänyt ruotsalaisia puheillaan. Hän on puolustanut Nordean toimitusjohtaja Christian Clausenin asuntoetua, vaikka yhtiössä on meneillään säästöohjelma ja työntekijöitä irtisanotaan. Ihmisen pitää jossain asua, sanoo Wahlroos.

Toimitusjohtajan asuntoetu maksaa Nordealle puoli miljoonaa kruunua vuodessa kymmenen miljoonan kruunun palkan lisäksi. Wahlroos olisi jopa valmis nostamaan Clausenin palkkaa, jotta tämä voisi ostaa lisää asuntoja.

Sarjakuvakoira Dogbert vastasi kysyttäessä, että jos hän olisi oikein rikas, niin hän eläisi räikeässä turmeluksessa ja pilkkaisi köyhiä. Sitä samaa pilkkaamista Wahlroosin puheet yleensä aina ovat. Ehkä hän saa siitä jotain sairasta hupia.

Se tässä ihmetyttää, että lehdet jaksavat hänen provosoivista puheistaan aina kirjoittaa ja ihmiset närkästyä. Itse olen suhtautunut hänen heittoihinsa välinpitämättömästi siitä lähtien, kun sain kaverilta postissa Jeesus Siirakin kirjan. Siellä sanotaan näin:

Kun rikas puhuu, vaikenevat kaikki, ja hänen sanansa kohotetaan pilviin asti. Kun köyhä puhuu, sanotaan :”Kuka hän on?” Ja jos hän kompastuu, hänet vielä survaistaan kumoon. (13:23)

Ei tänään sen enempää. Ihminen ei muutu.

Kommentit (2)
  1. auvo rouvinen
    4.11.2011, 11:06
  2. Kauko Pesonen
    4.11.2011, 11:12

    Nallehan on parempiosaisten Hakkarainen joidenkin kommenttiensa puolesta.

Kommentointi suljettu.