Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Samoilla linjoilla

Uuden Suomen haastattelema perussuomalaisten kansanedustaja ja Suomen Sisun jäsen Juho Eerola ei pidä kovin vakavana sitä, että poliisi suhtautuu Suomen Sisuun ääriliikkeenä. Hänen mielestään Sisun linjat ovat yhteneväiset perussuomalaisten poliitiikan kanssa.

Tutkitaanpa asiaa. Suomen Sisun periaateohjelman mukaan ainoastaan edustuksellisuuteen perustuva demokratia on kansanvallan irvikuva. Ihanneyhteiskunnassa toteutetaan aitoa kansanvaltaa, jossa kansan tahto on ylin auktoriteetti.

Hyvä näin. Miten sitten mahtaisi selvitä se aito ja oikea kansan tahto? Vastausta voi etsiä vaikkapa Suomen Sisun jäsentensä luettavaksi suosittelemista kirjoista. Otetaan esimerkiksi 1938 julkaistu ja 1999 suomennettu Helmut Stellrechtin kirja Glauben und Handeln, suomeksi Usko ja teot. Stellrecht oli Natsi-Saksan nuorisokasvattaja, tekniikan tohtori ja SS-Brigadenführer, joka vastannee suunnilleen prikaatinkenraalia.

Lyhennelmän perusteella kirja on ihan puhdasta natsijollotusta, kuinkapa muutenkaan. Liikkeelle lähdetään mystisestä verenperinnöstä, josta edetään rodun ja kansan kautta valtioon. Yksilöä määrittelevät sellaiset tyypilliset natsikäsitteet kuin kovuus, kuri, velvollisuus, kunnia ja uskollisuus. Tämän enempää ei tarvitsekaan lukea ymmärtääkseen sen ”todellisen kansan tahdon” alkuperää. Se on tietenkin se, jonka jumalainen Johtaja kulloinkin sanoo sen olevan ja jota uskolliset velvollisuudentuntoisesti noudattavat.

Lukekaa itse tämän Sisun suosittelman kirjan lyhennelmä täältä  uskojateot.htmja voikaa pahoin. Lisää suositeltua kirjallisuuttaa löytyy täältä index.html

Mitenkäs se menikään? ”Suomen Sisun linjat ovat yhteneväiset perussuomalaisten politiikan kanssa.” Mitähän mieltä puolueen muut kuin sisulaiset mahtavat olla?