Hyytävä tukimus

Helsingin Sanomat julkaisi tänään tutkimuksen rasismin ilmenemisestä Suomessa. Tutkimuksesta selviää ainakin se, minne rasistit sijoittuvat poliittisella kartalla.

Perussuomalaisten kannattajista 27 % tunnistaa itsessään paljon tai melko paljon rasistisia piirteitä. Tämä luku ei kerro oikestaan mitään muuta kuin sen, että ainakin tämän verran puolueen kannattajista on rehellisiä itselleen ja muille.

Loppu tutkimuksesta onkin sitten karumpaa luettavaa. Peräti 58 % kannattajista on täysin tai osittain sitä mieltä, että islam on uhka länsimaisille arvoille ja demokratialle. 31 % on täysin ja 20 % osittain sitä mieltä, että joihinkin rotuihin kuuluvat ihmiset eivät kerta kaikkiaan sovi asumaan modernissa yhteiskunnassa. Siis yli puolet puolueen kannattajista hyväksyy vanhat rotuopit. Sen lisäksi 36 %:n mielestä on tunnustettava se tosiasia, että jotkut kansat ovat älykkäämpiä kuin muut. Ei tarvinne paljoa arvailla, mitä kansoja he mahtavat pitää älyltään ylivertaisina.

Meillä on siis eduskuntapuolue, jonka kannattajista puolet voi luokitella rasisteiksi. Tällaisen luulisi huolestuttavan puoluejohtoa, mutta näin ei kuitenkaan ole. Puheenjohtaja ja kansan arvojohtajaksi pyrkivä Timo Soini kuittaa omassa blogissaan tutkimuksen yhdellä sanalla: tarkoitushakuista. Hän siis sivuuttaa koko tutkimuksen ja pitää sitä vaalituloksen aiheuttamana puolueen mustamaalauksena.

Hän kuitenkin valottaa ajatuksiaan lisää. Hän kirjoittaa: Poliittisella johtajalla on kaksi mahdollisuutta. Seurata omaa suunnitelmaa tai olla osa toisen suunnitelmaa. Minulla on oma suunnitelma.

Mahtaakohan tämä samanhenkisten kokoontuminen puolueen kannattajiksi olla osa tätä suunnitelmaa? Ja jos on, niin mikä mahtaa olla se suunnitelma?

Kommentit (2)
  1. entäs muiden puolueiden kannattajat

  2. Huomasitkos katsoa että samassa gallupissa yhteensä 1,7 miljoona suomalaista sanoi että Islam on uhka länsimaille. Ei taida olla asia vain persujen ongelma

Kommentointi suljettu.