Palautetta presidentille

Helsingin Sanomat julkaisi eilen tutkimuksen, jonka mukaan 51 % perussuomalaisten kannattajista on sitä mieltä, että joihinkin rotuihin kuuluvat eivät kerta kaikkiaan sovellu asumaan modernissa yhteiskunnassa. Presidentti Tarja Halonen kommentoi tutkimusta sanomalla, että rasismia itsessään tunnistavat ihmiset äänestävät perussuomalaisia. Hän siis ei sanonut, että puolue sinänsä on rasistinen tai mitenkään edistää rasistisia ajatuksia. Hän sanoi vain, että rasismia itsessään tunnistavat äänestävät puoluetta.

On siinä melkoinen ero, mutta tätä eivät perussuomalaiset huomanneet tai eivät halunneet huomata. He tulkitsivat yksiselitteisesti presidentin sanoneen puoluetta rasistiseksi. Kansanedustaja Reijo Tossavainen pahoitti presidentin puheista mielensä niin, että hänen isänpäivänsä meni piloille. Jussi Halla-aho vastasi hänelle ominaiseen valtiomiestapaan tympeästi, että ne, jotka tunnistavat itsessään vanhan DDR:n ystävää, äänestivät Halosta.

Mitä isot edellä, sitä pienet perässä. Uutinen aiheutti raivoa ainakin facebookin perussuomalaisten joukossa. Tässäpä parhaita paloja ihan sensuroimattomina:

lespo vois pitää turpansa kiinni

Halosen kommentti Edustaa DDR mennyttä dinosaurusta tuhoon tuomittu! tämä vapauttaa minut olemasta kohtelias pitkään Tarja olet arvoton Presitentti Edusta tästedes vain setaa kaikessa rauhassa ei vois vähempää kiinnostaa…ainoastaan laittakaa harkintaan mennäänkö vihapuheen puolelle laittakaamme kanne

– Halonen edustaa koiranpaskaa pahempaa kommarimädätystä. Hakaristi taasen toivoa paremmasta.

Näinhän tämä tasokas keskustelu aina sujuu. Halla-aho antaa merkin ja näyttää keskustelun suunnan, ja kannattajat toistavat hänen sanomaansa kukin kykyjensä mukaan ja omiaan siihen lisäten. Omaperäisyyttä kommentteihin antaa vain persoonallinen äidinkielen käyttö. Varsinkin nämä hakaristihenkilöt ovat mielenkiintoisia kiistäessään oman rasisminsa, vaikka natsismin nimeen vannovatkin.

Kiistämisen sijaan puolue voisi kyllä ihan oikeasti pohtia, mikä vetää äärioikeistolaisia ja rasisteja niin inokkaiksi puolueen kannattajiksi. Sen sijaan puoluejohto sinnikkäästi kiistää ihan kaikkien näkyvillä olevan tosiasian.

Minun puolestani tällainen keskustelu saa jatkua, niin ainakin totuus paljastuu niillekin, joille se vielä on hämärän peitossa. En suhtaudu yhtä tiukkapipoisesti kuin vaikkapa Jussi Halla-aho, joka ärähti kerran fb-sivullaan keskustelunavauksensa poistamisen syytä tiedustelleelle kaverilleen: En suosittele vinkumaan oman seinäni moderointilinjasta.

Kommentit (4)
  1. Joo. Persut on ressukkaihmisiä jotka ei o saanu rakkautta.

    Ihan totta tarkotan.

    Ookko lukenu niistä upeista tuloksista, joissa amerikkalaisilta nuorisorikollisilta on onnistuttu katkaisemaan rikos- ja vankilakierre kun niitä on ensimmäistä kertaa johdonmukaisesti arvostettu ihmisinä, tykätty, kunnioitettu ja luotettu?

    Suomessa on kulttuurina, kuten tiedämme, aiva helvetisti viinapäissä kasvatusta jossa selvänä ollaan tuppisuita, ankaria, kännissä rääytään ja hakataan vaimo ja lapset ilman syytä. Ainaki olen ymmärtäny että perheväkivaltaa on helvetisti enemmän kuin tuuaan poliisille.

    Ei semmosesta voi olla kasvamatta persuja jotka osaa vain vihata ja etsiä jotain itseensä heikompaa kostaakseen.

  2. Kyllähän ne tuossa puolueessa on tarkkaan miettineet asiat siellä johdossa. Mutta tyhmäähän se olisi ruveta myöntämään niitä asioita..

Kommentointi suljettu.