Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Opiksi uudelle vuodelle

Johonkin aikaan eilen illalla minut oli liitetty tahtomattani facebookissa ryhmään Ääri-islamin ”monikulttuuri” vaarantaa lastemme tulevaisuuden. Liittäminen on tapahtunut joko vahingossa jonkun massaliittäjän toiminnan seurauksena tai sitten kyseessä on tahallinen ns. huumori. Oli miten oli, niin tietenkin tutustuin tähän uuteen fb-ryhmääni ennen siitä eroamistani.

Esittelytekstin mukaan Suomen islamilainen tasavalta toteutuu lähitulevaisuudessa ja lapsemme joutuvat lapsiavioliittojen, kunniamurhien ja uskonvainojen kohteeksi. Perustajina ja ylläpitäjinä näkyvät olevan samat henkilöt, jotka perustavat näitä erilaisia viharyhmiä sitä mukaa kun facebookin ylläpito niitä sulkee. Jäsenetklin ovat aina suunnilleen samoja.

Jos kyseessä olisi uskonnollinen, kristittyjen tulevaisuudesta huolestuneiden ryhmä, niin olisin poistunut sieltä vähin äänin. Ei siellä kuitenkaan kristillistä rakkautta saarnattu, vaan synkeää islaminvastaista vihaa. Mukana oli myös näillä sivuilla yllättävän yleisiä homoeroottisia väkivaltafantasioita ja tietenkin mainostettiin natsijärjestöä nimeltään Suomen Vastarintaliike.

Minun puolestani nämä ihmiset saavat lietsoa toisiaan uhoon ihan vapaasti, mutta minua ei kannata liittää tällaisiin ryhmiin. Olen jo aiemmin sanonut, että minulla ei ole huumorintajua. Jos siis joku vitsiniekka päättäää hyökätä tämän kirjoituksen takia kimppuuni, niin tulen julkaisemaan kaikki loputkin tekemäni kuvakaappaukset. Ne sisältävät mm. lähes täydellisen jäsenluettelon. Ja kuten ilmoitan omalla esittelysivullani, niin laittomat uhkaukset ja kunnianloukkaukset käsitellään käräjäoikeudessa.

Minua on sitten ihan turha sillä oikeudella pelotella. Ryhmä näkyy nimittäin olevan täysin avoin, koska pääsin lukemaan tekstejä myös ryhmästä erottuani. Pitäisi vähän miettiä, mitä kirjoittelee kaikille avoimille sivuille. Ajatteleminen ennen kirjoittamista ei ole sananvapauden rajoittamista.

Tuosta jäsenluettelosta tuli mieleeni, että onkohan kansanedustajan avustaja Ulla Pyysalo tietoinen kuulumisestaan tähän ryhmään? Hänhän tuli kuuluisaksi haettuaan tämän SVR:n jäsenyyttä, koska ei ymmärtänyt sen olevan natsijärjestö. Lisäksi hän lupasi erota ennen joulua, jos saa uuden työpaikan.

Tässä vaiheessa toivotan kaikille lukijoilleni,  myös uusille lyhytaikaisille ystävilleni, oikein hyvää uutta vuotta. Näitä ryhmiä urakalla perustavat voivat viettää vuodenvaihteen vaikkapa miettimällä, että onko joukossanne mahdollisesti ilmiantaja. Entä jos joku liitti minut ryhmäänne ihan tahallaan ilkeilläkseen teille?