Kaiku menneisyydestä

“Huonostikin palkattu työ on otettava vastaan. Alempiarvoinen aines ei saa loisia aikana, jolloin työtä on tarjolla yllin kyllin. Työvoimansa myyjä ei saa keinotella hinnoilla kuten muiden tuotteiden myyjät. Oikeus olla olemassa on lunastettava kovalla työllä. Rahvas on opetettava siihen, että leipä irtoaa vain ankaralla työllä. Kerjäläiselle ei saa antaa mitään, sillä se mahdollistaa vetelehtimisen. Vetelehtivän nuorison kasvattaminen on pelkän rikkaruohon kasvattamista. Joka ei näihin ehtoihin sopeudu, on poistettava kokonaan yhteiskuntaruumiista.

Tämä teksti ei ollut kansanedustaja Jaana Pelkosen eilisestä blogista, mutta olisi ilmeisesti ihan hyvin voinut olla. Pelkonenhan kirjoitti veri kiehuen ja kädet täristen siitä, kuinka terveille ja toimintakykyisille ihmisille ei missään vaiheessa tule jakaa vastikkeetonta rahaa. Jos joku ei vielä ole perehtynyt kansanedustajan ajatuksiin, niin ne voi lukea täältä:97184-jyrkk%C3%A4-ei-kansalaispalkalle

Pelkonen on saanut kritiikkiä tekstistään jopa oman puolueensa sisältä. Kansanedustajan ainoa vastaus kommenttiketjuun osoittaa kuitenkin selvästi, että hän on täysin haluton ja kyvytön oppimaan mitään uutta. Hän on tyypillinen esimerkki siitä, että kun järkisyyt loppuvat, niin ruvetaan puhumaan ideologiasta, periaatteista ja maailmankuvasta.

Tuo lainattu teksti julkaistiin Hufvudstadsbladetissa 23.5.1918. Sen jälkeen on sivistytty 96 vuotta, mutta lopputuloksena olemme saaneet periaatteessa samalla tavalla ajattelevan kansanedustajan. Ajattelevatkohan Pelkosen äänestäjät oikeasti samalla tavalla kuin edustajansa, vai tulikohan äänestettyä pelkästään suosittua juontajaa?

Kommentit (3)
  1. Joni Pelkonen
    11.2.2012, 11:31

    Pelkosen huikea ajatusmaailma on tainnut selvitä äänestäjille vasta nyt. Hänhän on huolellisesti luonut julkisuuskuvaansa jo yli vuosikymmenen, ja uskon että naistenlehtien ja iltapäivälehtien lukijat tiesivät hänestä lähinnä kaksi asiaa: nätti tyttö ja harrastaa latinotansseja. En nimittäin muista hänen juuri muuta kertoneen.

    Hänen kaltaisensa ihmiset pitävät yleensä suunsa kiinni törkeimmistä mielipiteistään ja toteuttavat niitä sitten kulissien takana. Propsit Jaana Pelkoselle että tuli mielipiteineen rohkeasti esiin ja korjasi näin maineensa ja julkisuuskuvansa ihmissyöjävampyyritasolle.

  2. Hyvä kun tästä päätit kirjoittaa! Hui minkälaisen hirviön jotkut äänestivät eduskuntaan. Toivottavasti eivät tee uudestaan samaa virhettä! Sosiaaliturvan, lapsilisien, äitiysetuuksien sun muiden vastike on verovarat. Kukaan ei välty niitä maksamatta. Pelkoselle olisi ihanteena amerikkalaistyyppinen yhteiskunta, jossa kaikki maksavat itse kaikki tarvitsemansa palvelut. Työttömyyskorvaukset maksetaan työttömyysvakuutusmaksulla jota maksavat sekä työntekikjät että työnantajat. Ehkäpä tämä systeemi toimisi paremmin, jos se olisi esim. yksityinen työttömyyssäätiö tai vastaava ja silloin ei Pelkostakaan pelottaisi, että olis vastikkeetonta rahaa.

Kommentointi suljettu.